Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas festivālā Aleksandrs Antoņenko un Latvijas Radio koris

Rīgas festivālā, 6. jūnijā, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā klausītājus priecēs Latvijas Radio kora un pasaulē pieprasītā opertenora Aleksandra Antoņenko sniegums programmā _Krievu romantika._Koncertā skanēs Jurija Faļika, Valērija Gavriļina, Georgija Sviridova un Artūra Maskata dziesmas. Soliste - Ieva Ezeriete, diriģents - Sigvards Kļava, informē Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Programma Krievu romantika ar lieliem panākumiem izskanēja pērn Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā. Šajā programmā krievu folkloras dzīlēs iedvesmu atradušo klasiķu Valērija Gavriļina, Georgija Sviridova un Jurija Faļika mūzikai līdzās Artura Maskata emocionāli iespaidīgais opuss Lieldienās ar Borisa Pasternaka dzeju. Muzikologs Orests Silabriedis stāsta: "Par Valēriju Gavriļinu un Georgiju Sviridovu var runāt līdzīgās intonācijās – abus uzskata par krieviskā garīgā kodola īsteniem izpratējiem un iemiesotājiem skaņumākslā. Abi atzinīgi izteicās viens par otra darbiem. Par abu meistaru aiziešanu žurnālisti un mūziķi teica – lūk, aiziet pēdējie, kas saprata Krieviju un spēja par to runāt bez lieka patosa un ar dziļu izpratni."Arturs Maskats par skaņdarbu Lieldienās: "Augšāmcelšanās brīnums, dabas spēks un varenība, cilvēku balsis Tajā pavasara naktī un visos pavasaros pēc tam – to visu ir ģeniāli izteicis Boriss Pasternaks Kristum un Lieldienām veltītajos dzejoļos romānā Doktors Živago. Es nezinu daudz darbu pasaules literatūrā, kur kristietības ideja būtu izteikta ar tādu spēku. Tikai mēģināju kaut nedaudz tuvoties vienai no šīm atklāsmēm... Darbs veltīts Aleksandram Antoņenko – izcilam māksliniekam un ļoti dziļam cilvēkam. Mana vislielākā pateicība arī Latvijas Radio korim un Sigvardam Kļavam."Koncerts Krievu romantika notiks 6. jūnijā plkst. 20 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Biļetes iegādājamas B_iļešu paradīzes _kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja