Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas festivāls ir uzņemts Eiropas festivālu asociācijā

19. aprīlī Granādā, Spānijā, Eiropas festivālu asociācijas (EFA) 2013. gada ģenerālajā asamblejā tās biedri, balsojot "par", asociācijā uzņēma Rīgas festivālu (EFA), informēja festivāla pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Rīgas festivāla mākslinieciskais vadītājs, VSIA Latvijas Koncerti direktors Guntars Ķirsis neslēpj gandarījumu par EFA balsojumu: "Dalība Eiropas festivālu asociācijā pavērs plašas sadarbības iespējas ar citiem Eiropas festivāliem kopprojektu veidošanā un apmaksātu menedžmenta meistarklašu rīkošanā, kā arī piedāvās jaunas iespējas Latvijas mūzikas eksporta attīstībai."

Eiropas festivālu asociācijas 2013. gada ģenerālā asambleja un konference notika Granādā no 18. līdz 21. aprīlim, un šogad to organizēja viens no senākajiem asociācijas biedriem – Granādas starptautiskais mūzikas un dejas festivāls. Tā bija iespēja 145 dalībniekiem (62 festivālu pārstāvjiem) no 35 valstīm tikties ar saviem kolēģiem – festivālu direktoriem, lai profesionālā atmosfērā dalītos ar idejām, pieredzi un aktualitātēm, vērtētu festivālu pienesumu un meklētu jaunus iedvesmas avotus mūsdienu pasaulē.

Eiropas festivālu asociācija ir vecākais kultūras tīkls Eiropā, kas apvieno prestižākos festivālus Eiropā un ārpus tās robežām. Zināmākie asociācijas biedri ir BBC Proms, Berliner Festspiele, Briseles BOZAR, Chorégies d’Orange, Edinburgas festivāls, Eksanprovansas festivāls, Flandrijas festivāls, Lucernas festivāls, Prāgas pavasaris, Reikjavīkas mākslu festivāls, Rosīni operfestivāls Pezāro, Sanktpēterburgas Baltās naktis, Valonijas festivāls.

Asociācija dibināta 1952. gadā Ženēvā, un tā bija izcilā diriģenta Igora Markeviča un ievērojamā filosofa Denī de Ružmona kopīga iniciatīva. Kopš tās dibināšanas asociācija no 15 biedriem izaugusi par dinamisku tīklu, kas pārstāv vairāk nekā 100 mūzikas, dejas, teātra un daudznozaru festivālu, valsts svētku asociācijas un kultūras organizācijas no 43 valstīm.

Rīgas festivāls ir pirmais un pagaidām vienīgais Latvijas kultūras forums, kas uzņemts šajā asociācijā.

Rīgas festivāls ir lielākais klasiskās mūzikas festivāls Baltijā, to rīko VSIA Latvijas Koncerti, pulcējot pasaules klasiskās un džeza mūzikas zvaigznes un Latvijas spožākos māksliniekus. Pagājušajā gadā festivālu apmeklēja 10000 cilvēku, no kuriem 4000 bija ārvalstu viesi.

Plašāka informācija www.rigasfestivals.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja