Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Žigats: Bija sajūta, ka Kaiser Chiefs nespēlēja no sirds

Trešdien, 12. oktobrī koncertzālē Palladium uzstājās britu grupa Kaiser Chiefs. Sarunā ar portālu Diena.lv mūzikas eksperti velta atzinīgus vārdus jaunajai koncertzālei, bet neviennozīmīgi vērtē Kaiser Chiefs koncertu.

: Fotogrāfijas no Kaiser Chiefs koncerta

Mūziķis un Radio 101 dīdžejs Māris Žigats Dienas portālam atzina, ka nav liels Kaiser Chiefs cienītājs, tomēr uz koncertu devies gan, lai iepazītu koncertzāli, gan novērtētu grupas sniegumu. „Latviešu publika ir stīva – tas ir mūsu posts un nelaime. Brīžiem tik garlaikota, ka nevar saprast - ko viens otrs vispār dara koncertā. Par šo varētu veikt pētījumu - kāpēc cilvēki nāk nākšanas pēc. Tie, kas zināja, uz kurieni atnākuši, tie, protams, priecājās, lēkāja, dziedāja līdi,” norāda M. Žigats.

M. Žigats atzina: „Bija sajūta, ka puiši no sirds nespēlēja. Es pats kā mūziķis to labi jūtu. A kategorijas pasaules grupai, iebraucot mazā miestiņā, attieksme laikam mainās - to nevarēja nepamanīt. Ja var uz skatuves uzkāpt polo kreklā, tad jautājums – ko viņi dara citās vietās. Var jau būt, ka, piemēram, uzstājoties Londonā, ir citādāk. Bija sajūta, ka kaut kā pietrūkst. Galu galā viņi nespēlēja piespiedu kārtā – honorāru saņēma, tomēr atļāvās uzstāties vaļīgi,” uzskata M. Žigats, piebilstot - koncerts bijis par īsu. „Bija sajūta, ka koncerts ir sasteigts. Grupa strauji gāja uz priekšu, dziedot vienu dziesmu pēc otras. Neizveidojās kontakts, grupa nesaslēdzās ar publiku.”

Runājot par Palladium, M. Žigats norāda gan uz mīnusiem, gan plusiem: ”Biju tur pirmo reizi, tāpēc nav ar ko salīdzināt. Ir plusi un mīnusi. Vairākas lietas ir jāatrisina, piemēram, cilvēkiem nebija, kur atstāt apģērbu, jo garderobē vienkārši nepietika vietas, pie bāra rinda tika gausi apkalpota. Pluss – trīsstāvīga koncertzāle - manuprāt, vienīgā Baltijā. Lai arī publika vēl nav iestaigājusi taciņu uz Palladium, jūt, ka tur apgrozās festivāla Positivus publika, kas arī nav pārsteigums, jo koncertzāles īpašnieki ir šī festivāla rīkotāji. Tāpēc sagaidu, ka arī grupas, kas tur tiks aicinātas, varētu būt Positivus festivāla dalībnieki. Palladium ir laba aura. Ceru, ka ar apšaubāmas kvalitātes grupām un koncertiem nesagandēs šo labo vietu. Varam būt priecīgi un lepni, ka mums ir tāda koncertzāle – laba skaņa, ērta piekļūšana.”

Kompānijas Mikrofona ieraksti valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve pauda pozitīvu vērtējumu par Kaiser Chiefs koncertu: „Varu teikt tikai visu to labāko par Kaiser Chiefs. Lai arī neesmu grupas fane, viņi mani patiesi aizrāva.” Viņa gan negatīvi vērtē iesildītājgrupas Bērnības milicija uzstāšanos: „Saprotu, ka iesildītājiem nav viegli, bet tomēr biju šokā par viņu sniegumu – nemākulīgi un depresīvi, arī vārdus nevarēja saprast.”

E. Mīlgrāve uzsvēra – Kaiser Chiefs ir paraugs tam, kā jāmuzicē uz skatuves: „Kaiser Chiefs sniegumā bija viss – spēks, atdeve, enerģija, pārliecība. Grupa atnāca un uzreiz iekustināja publiku. Neskatoties uz to, ka tāda līmeņa grupai varētu likties - Rīga ir vien neliela province un zāle ir maza, tomēr viņi nospēlēja ar pilnu atdevi.”

Mikrofonu ieraksti valdes priekšsēdētāja portālam Diena.lv atzina, ka uz koncertzāli Palladium devusies ar dubultu interesei – novērtēt gan Kaiser Chiefs sniegumu, gan pašu koncertzāli. „Palladium viesojos, kad tā vēl bija tapšanas procesā, tagad to varēju novērtēt darbībā. Palladium ir ļoti laba vieta – kvalitatīva skaņa un gaisma, patīkama aura. Protams, vēl veicami uzlabojumi, piemēram, lai pārskatāmība no balkoniem būtu labāka, ko zāles īpašnieki droši vien plāno darīt,” norāda E. Mīlgrāve.

Mūzikas eksperts un žurnālists Uldis Rudaks uzskata, ka Kaiser Chiefs koncerts bijis ļoti labs. „Grupa bija ieinteresēta tajā, ko dara – to varēja redzēt. Kaiser Chiefs sniegums nebija atspēlēšana. Ņemot vērā to, ka latviešu publika koncertu gaidīja kā visai lielu retumu, varbūt varēja gribēt arī garāku koncertu, bet tas bija standarta garums. Kaiser Chiefs saglabāja publikā vēlmi sagaidīt viņus vēlreiz. Ja ir šī sajūta, tas ir labs rādītājs. Nav svarīgs laiks hronometrā, bet gan - kas koncertā ir noticis, un Kaiser Chiefs koncerts bija labs,” atzina U. Rudaks, norādot - Kaiser Chiefs koncerts bija pirmās nopietnās iesvētības Palladium koncertzālei. „Palladium ir laba un, kas svarīgi, pastāvīga vieta, kur grupām braukt un uzstāties regulāri,” uzsver U. Rudaks.

Ulda Rudaka recenziju par Kaiser Chiefs koncertu Palladium lasiet piektdien laikraksta Diena pielikumā Kultūras Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja