Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Baltijas mūsdienu Drāmas festivāla Skats Grand Prix piešķir izrādei Ziedonis un Visums

Baltijas mūsdienu Drāmas festivāla Skats 2011 Grand Prix pasniegts izrādei Ziedonis un Visums, kuru Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis režisors Alvis Hermanis.Kopumā Baltijas mūsdienu Drāmas festivāla Skats 2011 apbalvošanas ceremonijā piešķirtas sešas balvas par izciliem mākslinieciskiem sniegumiem, portālam Diena.

lv vēsta Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinatore Undīne Preisa.Par izciliem mākslinieciskiem sniegumiem festivāla Skats 2011 žūrija piešķīrusi Von Krāla (Tallina) teātra ansamblim par radošu telpas un laika interpretāciju izrādē The End, Dailes teātra aktrisei Kristīnei Nevarauskai par Aijas tēlojumu izrādē Aija pēc Jaunsudrabiņa, Jaunā Tartu teātra režisoram, dramaturgam un skaņu māksliniekam Ivaram Pellu par lugas koncepciju un skaņu dizainu izrādei _Ird, K._Tāpat balva par izciliem mākslinieciskiem sniegumiem pasniegta Jaunā Tartu teātra aktierim Nero Urkem par Kārela Irda lomas tēlojumu izrādē Ird, K., režisoram Jonam Vaitkum par režiju Klaipēdas Drāmas teātra izrādei Meitene, no kuras bijās Dievs. Baltijas mūsdienu Drāmas festivāla Skats 2011 Grand Prix piešķirts Jaunā Rīgas teātra izrādei _Ziedonis un Visums._Kā vēstīts iepriekš, otrdien, 22. novembrī plkst. 22:30 Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē notika Baltijas mūsdienu Drāmas festivāla Skats 2011 apbalvošanas ceremonija. Trīs dienas - no 20. līdz 22. novembrim - Rīgā norisinājās Baltijas mūsdienu drāmas festivāls Skats 2011, kurā Latviju pārstāvēja Dailes teātra izrāde Aija pēc Jaunsudrabiņa Regnāra Vaivara režijā un Jaunā Rīgas teātra izrāde Ziedonis un Visums Alvja Hermaņa režijā.Igauniju festivālā pārstāvēja Von Krāla teātra izrāde The End un Tartu Jaunā teātra izrāde Ird, K. Ivara Pellu režijā, savukārt no Lietuvas festivālā viesojās Galda teātris ar izrādi Stārķa dāvana un Klaipēdas Drāmas teātra izrāde _Meitene, no kuras bijās Dievs._Baltijas oriģināldramaturģijas iestudējumus vērtēja starptautiska žūrija Pirko Koski un Mati Linavuori no Somijas, Jāks Alliks no Igaunijas, Petrs Beļskis no Lietuvas un Silvija Radzobe no Latvijas.Nākamajā gadā Baltijas mūsdienu drāmas festivāls notiks Tartu, Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja