Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Latvijas Leļļu teātrī top jubilejas Leģendārā izrāde

4. oktobrī Latvijas Leļļu teātris atzīmēs ievērojamu notikumu – 80. dzimšanas dienu. Par godu šai nozīmīgajai jubilejai tapis unikāls iestudējums pieaugušajiem – Leģendārā izrāde, kas veidota kā cieņas apliecinājums gan izcilus panākumus sasniegušajai 1967. gada izrādei Interlellis–67, gan tās režisorei un leļļu teātra leģendai Tīnai Hercbergai. Pirmizrāde gaidāma 2. oktobrī

Šo muzikāli izklaidējošo stāstu uz skatuves iedzīvinājuši režisori Vija Blūzma un Edgars Kaufelds, kuri turpinājuši Tīnas Hercbergas darbu leļļu teātra valodas daudzveidošanās un attīstīšanā. Dramaturģe Ance Muižniece, izzinot Latvijas Leļļu teātra vēsturi un Hercbergas radošo mantojumu, ir radījusi stāstu, kas ne tikai atklās teātra vēsturi, bet arī iedziļināsies leļļu pasaules būtībā un šī teātra aktieru darba specifikā.

Kāds bija Interleļļa–67 panākumu noslēpums, un kas bija izrādes režisore Tīna Hercberga, kura leļļu teātra aprindās ir zināma kā nepārspēta leģenda, bet ārpus šī teātra komūnas viņas vārds izskan daudz klusāk un retāk nekā, piemēram, Smiļģa, Jaunušana vai Krodera? Jubilejas sezonā nodarbosimies ar pašanalīzi un meklēsim atbildes uz eksistenciāliem leļļu pasaules jautājumiem, kā alķīmiķi cenšoties atklāt leģendārās izrādes noslēpumu.

Viens no izrādes režisoriem Edgars Kaufelds stāsta: “Izrāde ir par aktieri leļļu teātrī, par aktiera darbu leļļu teātrī, par Tīnu Hercbergu un viņas milzīgo ieguldījumu. Mēs šo ieguldīto darbu pētām, vērtējam, skatāmies un redzam, cik lielu pēctecību viņa ir atstājusi.”

Interlellis – 67 muzikālo šarmu neaizmirstamu padarīja maestro Raimonds Pauls, šodien par iestudējuma Leģendārā izrāde muzikālo noformējumu rūpējas Juris Vaivods, kurš jau zināmajām melodijām piešķirs jaunu skanējumu. Izrādes lelles, kostīmus un scenogrāfiju veidojusi māksliniece Pamela Butāne, leļļu radīšanai izmantojot Pāvila Šenhofa atstāto mantojumu. Izrādes gaismu māksliniece ir Luīze Annija Rumpe. Lomās iejutīsies divu paaudžu aktieri, dodot vietu asprātīgai diskusijai par to, ar kādu redzējumu un cerībām teātrī ienāk jaunie leļļinieki pretstatā pieredzei, ko nesuši ilgstoši darba gadi profesijā. Iestudējumā piedalās gan LLT pieredzējušākās aktrises Santa Didžus, Lilija Sūna un Dace Vītola, gan aktieri, kuri tikai pēdējās sezonās pievienojušies teātra štatam – Anna Klišāne, Agris Krapivņickis un Matīss Millers.

Uz iestudējumu Leģendārā izrāde Latvijas Leļļu teātris aicina 2. oktobrī, kā arī 3. un 15. novembrī. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un vietnē bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja