Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Mārtiņš Eihe iestudējis izrādi Viss par mīlestību

Šonedēļ, 23., 24. un 25. septembrī plkst. 19 _Nomadi Art House _telpās Ādmiņu ielā 4 notiks Mārtiņa Eihes iestudējuma Viss par mīlestību pirmās izrādes, portālam Diena.lv pavēstīja radošās apvienības Nomadi pārstāvji.

Izrāde sāksies kā visiem labi zināmais stāsts par Romeo un Džuljetu, kas reiz dzīvoja Veronā, bet šodien Rīgā. Izrādes mērķis ir pētīt to, cik viegli cilvēki pakļauj savas domas un emocijas ārējai manipulācijai, cik vienkārši un ātri ir iespējams pārvērst mīlestību naidā.

Izrādes veidotāji lūdz skatītājus būt drosmīgiem un pieņemt piedāvātos spēles noteikumus, ne tikai vērojot notiekošu, bet arī iesaistoties divu dzimtu naida rašanās analīzē. Izrādes veidotāji par pamatu ņēmuši latviešu un krievu attiecības. Izrādē daļa teksta ir krievu valodā, jo tā izrādē Viss par mīlestību ir Romeo dzimtā valoda.

Klasisks spēles teātris skatītājus gaida tikai izrādes pirmajā daļā, uzsver izrādes veidotāji. Otrajā daļā radošā komanda sola sagādāt pārsteigumus ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem.

Izrādes radošā komanda ir režisors Mārtiņš Eihe, kas šogad ir nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā Gada režisors, dramaturģe un režisore Krista Burāne, kuras filma Nākotne ir tagadnes pagātne tikko piedzīvoja pirmizrādi. Mūziku izrādei sacerējis Edgars Rubenis – viņš izrādes laikā spēlēs dzīvo mūziku. Kostīmus izrādei veidojusi Valmieras Drāmas teātra aktrise Inga Siliņa.

Romeo lomu izrādē spēlē Gints Andžāns, kuru skatītāji iepriekšējās sezonās varēja iepazīt izrādēs Dailes teātrī. Džuljetu tēlos jaunā režisore un aktrise Inese Pudža, kura šogad nominēta Spēlmaņu nakts balvai par spilgtāko debiju. Aukles, mācītāja un kora lomā - Valmieras Drāmas teātra aktieris Aigars Apinis.

Ar šo izrādi radošā apvienība Nomadi atklāj savu jauno mājvietu Nomadi Art House Ādmiņu ielā 4 un aicina skatītājus uz jaunu, vēl neiepazītu spēles laukumu Rīgā.

Biļetes uz izrādi Viss par mīlestību iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un ineternetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja