Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nacionālajā teātrī tapusi izrāde bērniem Sarkangalvīte un vilks

Latvijas Nacionālajā teātrī tapusi izrāde visu vecumu bērniem un viņu vecākiem Sarkangalvīte un vilks, kura piedzīvos pirmizrādi 18. oktobrī, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Izrādes sižets ir aptuveni šāds: ir jauka un saulaina diena. Sarkangalvītes Mamma rosās pa savu pīrādziņu bodi, kas ir labākā visā apkaimē, un, miltiem putot, rullē mīklas kalnus, jo viņai jāveic milzīgs pasūtījums. Dienas ierasto ritmu izmaina Vecmāmiņas zvans, kā rezultātā rodas plāns – Sarkangalvīte pirmo reizi pie Vecmāmiņas dosies viena pati. Aiznesīs pīrādziņus un palīdzēs atrast brilles. Tas ir sākums piedzīvojumu ļoti bagātai dienai.

Visiem labi zināmo stāstu par Sarkangalvīti un Vilku izrādes radošā komanda ir papildinājusi ar jauniem tēliem – Zaķi, Bebru, Tītaru, Odu un Ķirzaku, kas ir apvienojušies Meža parlamentā un aktīvi seko, lai tiktu ievēroti meža likumi.

Izrādes režisors Elmārs Seņkovs: "Mūsu stāsts ir domāts bērniem. Mēs viņiem gribam pastāstīt par dabas likumiem, kam  līdzvērtīgi ir tikai sirds likumi. Lūk, galvenā doma un atziņa, ko līdz ar Sarkangalvīti vēlamies atgādināt arī sev, un diemžēl arī to, ka pasaulē pastāv arī vilka likumi."

Režisors Elmārs Seņkovs, Kristas un Reiņa Dzudzilo tērpi un scenogrāfija. Dramaturģe Rasa Bugavičute. Izrādē komponista Edgars Mākena sarakstītās dziesmas spēlē un dzied atraktīvs Zvirbuļu kvartets.

Lomās: Inga Misāne, Marija Linarte, Gundars Grasbergs, Inta Tirole, Daiga Gaismiņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Jānis Āmanis, Kristians Kareļins. Zvirbuļu orķestris: Maija Ušča, Edgars Mākens, Edgars Šubrovskis, Raitis Viļumovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja