Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Noslēdzies Spēlmaņu nakts skatītāju balsojums

Latvijas teātros no 19. oktobra līdz 21. novembrim norisinājās skatītāju balsojums par trim galvenajām Spēlmaņu nakts 2012 nominācijām – Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada aktieris un Gada aktrise.Līdz pat 21. novembrim nobalsot par saviem favorītiem varēja vienpadsmit teātros visā Latvijā – Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī Rīgas domes Klientu apkalpošanas centros Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53.

Elektroniski nobalsot bija iespējams Spēlmaņu nakts oficiālajā mājas lapā www.spelmanunakts.lv.Balsojumā teātros aizpildītas 2414 anketas, bet internetā nobalsots 4619 reizes. Balsošanai noslēdzoties, tika izlozētas  biļetes uz Latvijas teātru izrādēm, kā arī divi ielūgumi uz Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas ceremoniju.Teātra biļešu laimētāji:Latvijas Nacionālais teātrī -  Vladimirs Semjonovs, Agnese Meškena un Eduards BrīvmanisDailes teātrī – Jēkabs Reinis Pērkons, Edija Lapuks un Vineta PlūmeJaunajā Rīgas teātrī – Zaiga Neidere un Agnija DēliņaM. Čehova Rīgas Krievu teātrī – Ansis Āzis un Jeļena GrūbeValmieras drāmas teātrī – Toms Šilde un Velta ZiediņaLiepājas teātrī – Janīna Kovaļčuka un Inese PuriņaDaugavpils teātrī – Inta Koroševska un  Marija VasalauskieneLatvijas Leļļu teātrī – Guna Doniņa un Ģirts BelasovsLatvijas Nacionālajā operā - Nionila Kuharčuka un Agnese LanskaDirty Deal Teatro - Anna Āboliņa un Ieva MuktupāvelaĢertrūdes ielas teātrī - Luīze Sila un Juta RombergaIelūgumus uz Spēlmaņu nakts ceremoniju divām personām iegūst Dana Zālīte un Monta Simtiņa.Ar teātra biļešu laimētājiem sazināsies teātru administrācijas, bet ar Spēlmaņu nakts ielūgumu laimētājiem – Latvijas Teātra darbinieku savienība.Spēlmaņu nakts 2011/2012  skatītāju simpātijas balvu ieguvēji tiks paziņoti 23. novembra vakarā Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā teātrī.Nominācijā _Gada dramatiskā teātra izrāde _uz balvu pretendē režisora Valtera Sīļa Osedžas zeme un Kirila Serebreņņikova Voiceks Latvijas Nacionālajā teātrī, režisora Alvja Hermaņa Oņegins. Komentāri un Oblomovs Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī režisora Vladislavs Nastavševa Jūlijas jaunkundze Valmieras teātrī. Nominācijai Gada aktieris izvirzīti Gundars Āboliņš par Oblomova lomu izrādē Oblomovs Jaunajā Rīgas teātrī, Ģirts Krūmiņš par Oblomova lomu izrādē Oblomovs un Kempa lomu izrādē Vigīlija. Sapnis par nomodu Jaunajā Rīgas teātrī, Juris Žagars par Henrija lomu Dailes teātra izrādē Tas īstais, tā īstā, Kārlis Krūmiņš par lomu izrādē Leģionāri Ģertrūdes ielas teātrī un Leonīds Lencs par Indrānu tēva lomu izrādē Indrāni Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Uz balvu nominācijā Gada aktrise pretendē Elita Kļaviņa par Alīdes Trū lomu izrādē Muša Jaunajā Rīgas teātrī, Ieva Puķe par Leidijas Torensas lomu izrādē Orfejs pazemē un Larisas lomu izrādē Līgava bez pūra Valmieras drāmas teātrī, Ināra Slucka par Vīneblas kundzes lomu izrādē _Pērnvasar negaidot _Latvijas Nacionālajā teātrī, Indra Briķe par Vecāsmātes lomu izrādē Apglabājiet mani zem grīdas Dailes teātrī un Lolita Cauka par Violetas Vestones lomu izrādē Osedžas zeme Latvijas Nacionālajā teātrī.Arī šogad „Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 23. novembrī – Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā un tā tiks translēta LTV1 un Latvijas radio 1 tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja