Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Teātra Zelta fondā uzņem Oļģertu Kroderu un Veltu Līni

Teātra Zelta fondā šogad svinīgi tiks uzņemti divi skatuves mākslinieki - Latvijas Nacionālā teātra aktrise Velta Līne, kura filmējusies arī neskaitāmās mākslas filmās, un Valmieras Drāmas teātra režisors Olģerts Kroders, kurš ir darbojies un iestudējis uzvedumus arī Latvijas Nacionālajā teātrī un Liepājas teātrī.

Šie abi zelta raudzes mākslinieki pievienosies 14 citiem patlaban Teātra Zelta fondā esošajiem teātra māksliniekiem, vēsta Latvijas Teātru darbinieku savienība. Teātra Zelta fondu pirms pieciem gadiem dibināja Latvijas Teātra darbinieku savienība un Ģimenes aptiekas.

Pirmdien, 14. novembrī plkst.18 Spīķeru koncertzālē notiks Teātra Zelta fondam veltīta preses konference, kuras laikā Teātra Zelta fondā par sasniegumiem skatuves mākslā tiks uzņemti V. Līne un O. Kroders, kā arī paziņoti divi 2011. gada Spēlmaņu nakts mūža balvas ieguvēji.

Godinot teātra vecmeistarus, ik gadu Spēlmaņu naktī tiek pasniegta nozīmīgā balva par mūža ieguldījumu skatuves mākslā. Šogad tā tiks piešķirta diviem godājamiem skatuves māksliniekiem, kuru vārdi tiks atklāti Teātra Zelta fonda svinīgā pasākuma laikā, taču viņu sveikšana notiks Spēlmaņu nakts ceremonijā.

Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa – Gaismiņa stāsta: „Pieņemt nozīmīgo lēmumu, kuram skatuves māksliniekam ik gadu piešķirt balvu, nekad nav bijis viegli, jo šo nomināciju Latvijā ir pelnījuši ļoti daudzi teātra vecmeistari, un viņu darbi un panākumi daudzu gadu garumā runā paši par sevi. Taču šis gads ir īpašs, jo godināsim un balvu par mūža ieguldījumu skatuves mākslā pasniegsim diviem īpašiem ar skatuves mākslu saistītiem cilvēkiem.”

Teātra balvas Spēlmaņu nakts apbalvošanas pasākumu jau septiņpadsmito gadu pēc kārtas rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība. Līdz 21. novembrim vēl turpinās Nordea lielais Skatītāju balsojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja