Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jūs taču arī domājat par princi, vai ne?

Ja tā saucamais princis Valdis Škutāns būtu tikai viduvēja TV seja, es vairāk nerakstītu par šovu „Latvijas Princese”. Bet viņš otrajā raidījumā atļāvās aizspriedumainu, neiecietīgu un savā ziņā diskriminējošu vērtējumu par vienu no šova dalībniecēm. „Oksana ir no bērnu nama, tāpēc viņa nevarēja iejusties,” ar šādu psihologa amatiera versiju Škutāns pamatoja lēmumu meiteni sūtīt projām. Viņš nav sevišķi gudrs, jo šajā frāzē atklāja ne vien savu atpalicību un aizspriedumainību, bet arī domāšanas veidu – izdarot spriedumu par jautājumu, par kuru pašam nav nekādu zināšanu. Un ne jau iejušanās/neiejušanās problēma bija Oksanai, valoda precīzi parādīja, ka princis slikti tika galā ar viņas pagātni. Turies, Oksana, ne jau visi cilvēki atļaujas atkal un atkal otram nodarīt pāri tāpēc, ka jau daudzi citi to darījuši!

LNT šo Škutāna frāzīti bija atstājis šovā, tādējādi parādot, kā drīkst vērtēt cilvēkus. Televīzijas spēka dēļ un tāpēc, ka televīzija ļoti lielā mērā iemāca mums izturēties dažādās situācijās, neiecietīga attieksme pret atšķirīgo, nepazīstamo tika legalizēta un akceptēta. Diezgan biedējoši sabiedrībā, kur aizspriedumus argumentu vietā sastopam vienā laidā.

Bet domāju, ka nedrīkst nevienu vērtēt pēc tā izcelsmes, pagātnes, tagadējās vai iepriekšējās dzīvesvietas, ja konkrētajā gadījumā šiem kritērijiem nav nozīmes. Un lai nestāsta, ka TV ir tikai spogulis, kas attēlo realitāti, tāpēc var mazgāt nevainīgi tīrās rokas! Šis raidījums ir montēts, tas rit pēc scenārija un lieliski demonstrē šī projekta veidotāju vērtību sistēmas konstrukciju.

Taču tā jau nebija vienīgā Škutāna dīvainība. Jocīgajā raidījumā, kur tiešam jaukas sievietes diezgan bezjēdzīgi tērē laiku, lai izpelnītos viņa vērtējumu, Škutāns parādīja sevi arī kā paslinks intrigants. Savā randiņā viņš lielāko laika daļa pavadīja nevis interesējoties par meiteni, bet kopā ar viņu aprunājot citas. Pašam viedokļa nav, tāpēc uz īsu laiku pietuvinātā favorīte palīdzēja izveidot vērtējumu par citām konkurentēm. Savukārt paziņojot, ka Evai jau princešu laiks pagājis, tāpēc arī viņai šovs ir beidzies, Škutāns demonstrēja nespēju rast kontaktu ar pieaugušu sievieti. Lieliski, šova veidotāji tiešām ir iesprūduši bērnības pasaku atmiņās, ja nav dzirdējuši, ka pasaulē tās īstās princeses ir sastopamas pilnīgi visās vecuma grupās! Bet ar apjukušu astoņpadsmitgadnieču bariņu ir daudz vieglāk manipulēt, vai ne! Tāds tas latviešu princis – savā izpratnē par sabiedrību atpalicis, aizspriedumains, ne sevišķi gudrs intrigants. Tāda tā LNT „jaunā” romantika! („Princese” tiek saukta par romantisko šovu.)

Šova saturs ar katru raidījumu kļūst arvien bezcerīgāks – saturīga safilmētā materiāla ir ļoti maz, tāpēc neskaitāmas reizes tiek atkārtotas vienas un tās pašas video frāzes, brīžiem radot iespaidu, ka skaties šova pašreklāmu. Pārbaudot jaunākos pētījumus, ka TV pierasto produktu skatīšanos sievietes visbiežāk apvieno ar mājas darbiem, parasti ar gludināšanu, konstatēju, ka pat šādā salikumā šova kvalitāte liek meklēt pulti un citu kanālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja