Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Likteņdārzā atver pirmo pastāvīgo ēku - Skatu terasi

9. novembrī Likteņdārzā tika atvērta pirmā pastāvīgā ēka - Skatu terase. Didža Jaunzema un Lauras Lauderes sadarbībā ar Arhitektu biroju Jaunromāns un Ābele projektētās būves celtniecība tika iesākta šā gada augustā.

Skatu terases būvnieks - SIA Dreamway - Andra Ozoliņa vadībā – ar saimnieka rūpību vairāk nekā trīs mēnešus ir strādājuši, lai taptu šī jauno arhitektu būve, kas arhitektoniski turpina Likteņdārza meža daļas reljefa līniju un paver neatkārtojamu skatu uz Daugavu.

Skatu terases zonā ar tēlnieks Ojārs Feldbergs ir novietojis Likteņdārza patronam, Latvijas Valsts prezidentam (2007. līdz 2011. gadam) Valdim Zatleram 2010. gada 25. maijā dāvināto Hirosimas Miera akmeni. Skatu terasei būs arī īpaša apstādījumu zona, kas ir Romāna Streļčūna no Nacionālā Botāniskā dārza un Fonda valdes locekļa, projekta vadītāja Koknesē Bruno Cīruļa kopdarbs.

Būves kopējās izmaksas – ap 58 000 latu - tiek finansētas no līdzekļiem, kas saziedoti LTV 2012. gada 24.augustā organizētajā ziedojumu akcijā Top Latvijas Likteņdārzs! un SIA Fazer Latvija Druva Saimnieka maizes akcijā. Būvniecībā tika ieguldīti arī Fonda norēķinu kontā un Likteņdārzā saņemtie ziedojumi un dāvinājumi. Vēl gaidāms arī Japānas fonda Commemorative Organization for the Japan World Exposition (70) finansējums.

9. novembrī tika iebruģēti arī pirmie tūkstoš akmeņi Ābeļu alejā. Ar interneta portāla www.draugiem.lv atbalstu šogad ir sākusies arī Likteņdārza draugu alejas akcija - katram ir iespēja par piecu latu ziedojumu ielikt Likteņdārza Ābeļu alejas ceļā bruģakmeni ar savu vārdu un uzvārdu. Pavisam ir nepieciešami 113 000 bruģakmeņu. Uz šo brīdi ir saziedoti aptuveni 2333 bruģakmeņu. No novembra sākuma ar SIA Lattelecom atbalstu Likteņdārzā pieejams arī WiFi.

Šogad jaunu tradīciju Likteņdārzā atklāja skolēni. Ar Likteņdārza pastāvīgo atbalstītāju – AS „Latvijas valsts meži”, VAS „Latvijas Pasts” un Valsts izglītības satura centra – un arī „Dinamo Rīga” atbalstu šajā gadā īpaši skolēniem tika organizēts sociālais projekts „Dāvini savai Latvijai”. Visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni tika aicināti izgatavot vēlējumu plāksnītes Latvijai dzimšanas dienā. No katras skolas bija jāatlasa 5 labākās un jāatsūta Fondam. Kopā tika saņemti 334 sūtījumi ar 1 739 plāksnītēm, kas 9. novembrī ir izvietotas Likteņdārzā. Nākamajā gadā šai Latvijas skolēnu atklātajai tradīcijai Liktendārzs aicina pievienot katru, kas vēlas atstāt savu vēlējumu Latvijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja