Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LMC uzsācis projekta Saredzēt! Sadzirdēt! Saprast! Rīkoties! otro posmu

Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) ir uzsācis Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projekta Saredzēt! Sadzirdēt! Saprast! Rīkoties! - II posms (SSSR II) realizāciju ar mērķi veicināt integrācijas procesus Latvijā. Septiņu mēnešu laikā projekta ietvaros sadarbībā ar bērniem un jauniešiem tiks radīts teātra iestudējums, atainojot pozitīvu integrācijas stāstu no daiļliteratūras, krāsojamā grāmata bērniem, kā arī tiks organizētas diskusijas par integrāciju un filmu skates Latvijas reģionos.

Projekta ieviešanu finansiāli atbalsta Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds un LR Kultūras ministrija.

Projekts SSSR II tika uzsākts 2012.gada 19. decembrī un noslēgsies š.g. 30. jūnijā. Projekta uzdevums ir veicināt toleranci un vienotību, kā arī dialoga veidošanos starp uzņemošo sabiedrību un "jaunpienācējiem" un nepilsoņiem.

Projekta vadītāja Zanda Martiņuka komentē: "Integrācija ir divvirzienu process, kas prasa attieksmi un vēlmi no abām pusēm. Tā nav vienas grupas pārstāvju mehāniska iekļaušana sabiedrībā, tādēļ ikviena aktivitāte mūsu projektā ir vērsta uz to, lai pietuvotos šim uzstādījumam un sekmētu abu sabiedrības pušu integrāciju! Visas aktivitātes projekta ietvaros tiek organizētas ar mērķi veicināt trešo valstu valstspiederīgo it sevišķi mazaizsargāto grupu - sieviešu, bērnu un senioru iesaisti uzņemošajā sabiedrībā, aktīvu līdzdalību un kvalitatīvu integrāciju Latvijā."

Projekts SSSR II posms veido daudzpusīgu Latvijas sabiedrības un tās "jaunpienācēju" uzrunāšanas instrumentāriju. Sadarbībā ar jauniešiem un bērniem tiks veidots teātra uzvedums, atainojot pozitīvu integrācijas stāstu no daiļliteratūras. Ar dažādu etnisku biedrību pārstāvju palīdzību tiks radīta krāsojamā grāmata bērniem, lai pievērstu uzmanību pilsoņu, nepilsoņu un jaunpienācēju integrācijas jautājumiem jau no pirmskolas un sākumskolas vecuma.

Lai uzrunātu Latvijas reģionos dzīvojošo jaunatni un viņu ģimenes – pilsoņus, nepilsoņus un "jaupienācējus" – projekts SSSR II organizēs dažādas diskusijas lauku rajonos, kā arī filmas Tuvu prom savā vietā skates un fotodarbu Mēs un viņi izstādi. Papildus aktivitātēm galvaspilsētā un reģionos norisināsies arī mediju kampaņa ar mērķi atspoguļot "jaunpilsoņu" un bijušo nepilsoņu pozitīvo integrāciju un devumu Latvijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja