Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Muzeju naktī šogad piedalīsies 120 muzeji visā Latvijā

Eiropas muzeju akcijā Muzeju nakts 19. maijā plāno piedalīsies aptuveni 120 Latvijas muzeji, kas ir vairāk nekā pagājušajā gadā, vēsta Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola.

Tāpat kā iepriekšējos gados, savas durvis apmeklētājiem vērs arī teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas, kultūrvēsturiskas ēkas. Šogad pirmo reizi akcijā piedalīsies Ministru kabinets, Valmieras drāmas teātris, Rīgas Mateja baznīca, Latvijas Nacionālais arhīvs, Francijas institūts Latvijā, Kalnciema kvartāls un citi.

Vērienīgākais un populārākais muzeju nozares pasākums Muzeju nakts Latvijā šogad notiks jau astoto reizi. Kopš 2005. gada apmeklētāju skaits ir palielinājies no 65 000 līdz 271 000 pērn. Savukārt muzeju skaits, kas piedalās pasākumā, kopš akcijas sākuma ir divkāršojies. Pagājušajā gadā Muzeju naktī piedalījās 111 muzeji.

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara (plkst. 19) līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas. Muzeju nakts iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Muzeju nakti Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

Pasākuma programmu no 7. maija būs pieejama oficiālajā akcijas mājas lapā www.muzeju-nakts.lv.

Latvijā ir 27 valsts muzeji; 79 pašvaldību muzeji; kā arī vairāk nekā 110 autonomie un privātie muzeji, no kuriem 14 ir akreditēti jeb ieguvuši valsts atzīta muzeja statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja