Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valdība piešķir finansējumu Rīga 2014 nozīmīgu projektu sagatavošanas procesam

Otrdien, 29. maijā, valdība atbalstīja rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 139 970 latu, lai nodrošinātu projekta Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014. gadā (Rīga 2014) pasākumu programmas sagatavošanu 2012. gadā.Nodibinājumam _Rīga 2014 _šogad jāuzsāk vairāki vērienīgi kultūras projekti: operas jaundarbu iestudējumi, izstādes un citi nozīmīgi pasākumi ar starptautisku partneru līdzdalību, stāsta Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola.

Finanšu līdzekļi piešķirti sagatavošanās procesam, lai īstenotu 13 kultūras projektus Rīga 2014 laikā, tostarp Rīgā komponētās Riharda Vāgnera operas Rienzi multimediālo uzvedumu, kas piedzīvos pasaules pirmizrādi 2014. gada sākumā, kļūstot par vieno Rīga 2014 atklāšanas pasākumiem.Tāpat līdzekļi piešķirti, lai īstenotu komponista Artūra Maskata operas Valentīna un komponista Kristapa Pētersona operas Šahs iestudējumus, grāmatu izstādi Grāmata 1514 – 2014, kas vēstīs par 500 gadu grāmatniecības vēsturi un senajām bibliotēkām, kā arī starptautisku konferenci 21. gadsimta saturs, kas būs veltīta lasīšanas vēsturei.Līdzekļi arī nepieciešami, lai organizētu vizuālās mākslas izstādi 1914, kas atskatīsies uz Pirmo pasaules karu visa pagājušā gadsimta perspektīvā. Nozīmīga būs izcilā mākslinieka Gustava Kluča darbu izstāde, kas apliecinās viņa nozīmi Eiropas mākslas procesos un stiprinās muzeja starptautisko lomu šī mākslinieka daiļrades izpētē. Kā norādījusi Eiropas Komisijas konsultatīvā komisija - ļoti būtiski, lai atbildīgās institūcijas garantētu plānotā finansējuma pakāpenisku piešķiršanu visos Rīga 2014 programmas sagatavošanas gados - 2012., 2013. un 2014. gadā. Ņemot vērā projekta Rīga 2014 nozīmību Latvijas un Eiropas kultūras dzīvē, rīkojuma projekts paredz Finanšu ministrijai piešķirt līdzekļus Kultūras ministrijai no valsts pamatbudžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Lai īstenotu projektus, finansējums piešķirts projektu īstenotājiem: Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Nacionālajam kino centram, Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam, Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam, Memoriālo muzeju apvienībai un Īpaši aizsargājamajam kultūras piemineklim - Turaidas muzejrezervātam, Latvijas Nacionālajai operai un Latvijas Universitātei.

Ar Ministru kabineta 2011. gada 24. augusta rīkojumu tika apstiprināta valsts līdzdalības programma projektā Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014. gadā. Tās īstenošanai paredzēti 5 985 823 lati, no kuriem šogad paredzēts piešķirt 421 970 latu. Attiecīgi 2012. gadā no valsts budžeta piešķirti 282 000 latu Pasaules koru olimpiādes īstenošanai, savukārt 139 970 latu nepieciešami pārējo projektu īstenošanas uzsākšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja