Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Basketbols ierakstīts DNS

Lietuvā notiekošais Eiropas basketbola čempionāts ir spilgts pierādījums tam, ka lietuviešiem basketbols ir gluži kā otra reliģija. Šo turnīru lietuvieši rīko pirmoreiz kopš 1939.gada, un tiek darīts viss, lai pierādītu, ka tieši Lietuva šobrīd ir pasaules basketbola centrs. Visu vasaru lietuviešu prātus mocīja divi jautājumi: vai izdosies laikus sagatavoties čempionātam un vai Lietuvas izlasei būs pa spēkam izcīnīt medaļas?

Viesnīcu deficīts ļāvis čempionāta laikā krietni uzskrūvēt cenas. Ārzemju tūrisma aģentūru pārstāvji dusmojas, ka Lietuvā cenas ir pat trīsreiz augstākas nekā citās valstīs. Čempionāta laikā uzplaucis arī dzīvokļu nomas bizness. Atrodas daudz cilvēku, kuri ir ar mieru uz nedēļu vai pat divām atstāt savas mājas, lai iznomātu tās ārzemniekiem. Uz līdzjutēju rēķina grasās nopelnīt arī prostitūtas, jo policija pirms čempionāta ziņoja, ka pilsētās, kurās plānotas čempionāta spēles, gaidāms priekameitu pieplūdums gan no Lietuvas provinces, gan no citām Austrumeiropas valstīm.

Tikmēr ietuvieši ar aizturētu elpu seko čempionāta spēlēm. Lietuvas izlasei šogad nepalīdzēs Lins Kleiza, tāpat lietuviešiem nekādi neizdodas pierunāt spēlēt izlasē NBA spēlētāju Židrūnu Ilgausku, kurš ilgu laiku tika saukts par Saboņa pēcteci. Taču laba vieta ilgi nemēdz palikt tukša. Tagad par "jauno Saboni" tiek saukts 19 gadu vecais basketbola talants Jons Valančūns, kurš šovasar palīdzēja Lietuvas jauniešu izlasei tikt pie U19 pasaules čempionāta zelta.

Kādā ziņā Lietuvas basketobola uzplaukumu veicinājusi Latvija? Kāpēc lietuvā basketbols kļuvis svarīgāks par politiskajām spēlēm un ekonomisko krīzi? Lasiet lietuviešu žurnālista Žilvina Pekarska rakstu speciāli Sestdienai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata