Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kam no krievu bankas bail

Krievu uzņēmēja Vladimira Antonova vectēvs Jurijs Antonovs bija ievērojams padomju zinātnieks, kurš savulaik piedalījies pirmās PSRS atombumbas izmēģināšanā. Vladimira tēvs Aleksandrs Antonovs ilgus gadus strādājis par inženieri urāna bagātināšanas rūpnīcā. 36 gadus vecais Vladimirs jaunībā gribējis sekot tēva un vectēva pēdās, studējis inženierzinātnes, tomēr vēlāk pievērsies banku zinībām. Vladimirs sapratis, ka pēcpadomju sistēmā baņķieri būs vairāk pieprasīti nekā inženieri.

Karjera atomenerģijas nozarē Antonovam gāja secen, tomēr tagad viņš pamanījies nomest sava veida «atombumbu» uz Baltijas finanšu tirgu. Izskatās, ka sprādziena sekas būs jūtamas vēl ilgi. Snoras bankas krahs Lietuvā un Latvijas Krājbankas darbības apturēšana arī likusi uzdot jautājumus par Krievijas kapitāla ietekmi uz Baltijas valstu ekonomiku. Lai gan brīvā tirgus aizstāvji apgalvo, ka «kapitālam nav tautības», Krievijas naudas ieguldījumi Baltijā nākotnē droši vien tiks vērtēti daudz piesardzīgāk.

Pagājušā gada sākumā ietekmīgā laikraksta International Herald Tribune slejās parādījās Antonova komentārs ar nosaukumu Nepamatotās bailes no krievu naudas. Antonovs žēlojās par Zviedrijas valdību, kas likusi šķēršļus viņa vēlmei pārņemt savā kontrolē autoražotāju Saab. Pēc viņa domām, zviedru bailes no «ļaunā» krievu investora ir balstītas uz «sirreālām apsūdzībām» par ekonomiskiem noziegumiem un naudas atmazgāšanu, jo eiropiešiem esot aizspriedumi pret krievu biznesmeņiem. Antonovs aicināja pārvarēt aizspriedumus un brīdināja, ka pretējā gadījumā krievu kapitāls atradīs «jaunus, progresīvākus tirgus». Desmitiem tūkstošu Snoras un Krājbankas noguldītāju tagad atliek vien nožēlot, ka Antonovs jau sen nav pārcēlies uz «progresīvākiem» tirgiem, piemēram, Panamu un Dominiku, kur viņam pieder pāris banku.

Vairāk par Antonova biznesa aizkulisēm un Krājbankas krahu lasiet Sestdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata