Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Linda Leen – soliste kā skabarga

Linda Leen ir cilvēks, kas zina, ko grib, bet galvenais — viņa arī zina, kā to sasniegt. Un tas nav bieži sastopams. Linda klausītāju uzrunā ar rūpīgi slīpētu priekšnesuma kvalitāti, kaisli un aizrautību. Jā, viņa ir perfekcioniste, un tam ir gan gaismas, gan ēnas puses. Dažreiz viņa esot kā skabarga, smaidot saka Lindas skatuves partneris Kaspars Zemītis, taču ar savu jaudu viņa liek spert soli uz priekšu arī pārējiem.

Un par to tiek novērtēta ar pilnībā izpārdotiem koncertiem. Uz skatuves viņa esot patiesāka nekā dzīvē, dziedātāja nosmej. Mūsdienās modes tendences vairs nestrādājot, publiku var paņemt tikai ar īstumu, un pat nav svarīgi, kādu mūziku un kādā žanrā izpildi. 14.februārī Palladium koncertzālē būs Lindas Leen tūres Cinema noslēdzošais koncerts. Akustiskais etaps noiets? Izrādās, Linda joprojām meklē «savu» balsi, ir gatava sakausēt muzikālajos eksperimentos gūto pieredzi un mēģina atrast asi, ap ko riņķot. Pašpaļāvīgā dziedātāja nu sākusi mācīties elastību.

Fragments no intervijas:

Vai nevar gadīties, ka, darot visus simts citus darbus, dziedāšanai vairs neatliek spēka?

Kad pieņēmu lietu kārtību, ka visu organizēšu pati, man kļuva vieglāk — vairs nevaru čīkstēt, ka kāds kaut ko nav izdarījis. Ja esi cilvēks ar vīziju, gribi savu sapni piepildīt, tev ļoti daudz jādara pašam, jo tikai tev šī vīzija ir skaidra. Tāpēc, ja man jāuzraksta kāda pavadzīme vai jāizdomā, teiksim, kā pacelt skatuvi, varu iedziļināties un to izdarīt. Visam, ko «šuju», pazīstu drēbi, diegu, fasonu. Jā, spēki iztērējas. Bet skatītāji pēc koncerta atdod man sajūtu, kas ļauj mājās braukt laimīgai un piepildītai, enerģijas pilnai. Jūtu to pat fiziski. Tagad esmu jau iemācījusies deleģēt darbus. Agrāk man tā nesanāca.

Ko tev nācies ziedot, no kā atteikties mūzikas, darba dēļ?
Nav nācies — tādā ziņā, ka būtu kaut ko apzināti ziedojusi. Drīzāk tā mūziķa enerģētika pati atbirdina cilvēkus. Nav daudz tādu, kas var mierīgi ar mani komunicēt. Daļa it kā jūtas «nevērtīgāki», jo man, lūk, ir kaut kādi panākumi, un ir arī daļa, kas mēģina uzskatāmi parādīt: nu, un? Tu tāpat nekas neesi! Kā vienus, tā otrus grūti cienīt. Bet ir cilvēki, kuriem pašapziņa ir stabila. Viņi ir tie, kas viņi ir, vai runā ar prezidentu vai apkopēju. Lūk, ar tādiem cilvēkiem man patīk būt kopā. Un tādu īstenībā ir ļoti maz. Nav viegli atrast, kam nav svarīgi mani panākumi, bet es kā cilvēks.

Vai darba attiecības, kur tu komandē parādi, tu nepārnes arī mājās?

Nevaru nepārnest. Cilvēks ir tāds, kāds ir. Ja viņam ir personības dalīšanās, tad jāiet ārstēties. 

Visu interviju lasiet jaunākajā Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Māksliniekus nevajag ierobežot

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce par to, ko nevar redzēt Muzeju naktī, iešanu laikmetīgās mākslas lauciņā un par divām katarses reizēm.

Īsti svētki

Svētdien, 19. maijā, Rīgas Lutera draudze ikvienu atkal gaidīs uz Vasarsvētkiem Torņakalnā – Citādo dievkalpojumu. Piedalīsies daudzi pazīstami mūziķi, bet pēc tam paredzētas dažādas aktivitā...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata