Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pašā Eiropas galā

Deviņi latvieši dodas uz kontinentālās Eiropas tālāko ziemeļu punktu Nordkinu, īsti nepazīstot Norvēģijas dabu un nezinot, kas viņus gaida. 24 kilometrus garo taku, ko iekārtojis vīrs, kurš sevi sauc par Vikingu, savulaik atklājusi Norvēģijas karaliene, taču pavasarī tā nav iestaigāta, daudzviet vēl ir bieza sniega sega un orientēties var tikai pēc skaistiem akmeņu krāvumiem.

Lielākā ceļotāju kļūda bija izvēlētais pārgājiena laiks – maija beigas, kad Norvēģijas ziemeļos vēl ir riktīga ziema. Internetā pieejama skopa informācija, un īpaši pētīt datumus prātā neesot ienācis. Angliski pieejamajos komentāros pārgājiens raksturots kā ne pārāk smags. «Vasarā droši vien tas arī ir tāds pastaigas pasākums, bet pavasarī, izrādās, jābrien pāri palu upēm... Trekinga zābaki arī nepalīdz, jo tie tāpat samirkst. Ar šausmām sapratām, ka upi, kurā vēl peld ledus gabali, būs jāpāriet plikām kājām. Kad bijām tikuši tai pāri, ierīvējām kājas ar pieczvaigžņu konjaku Ararat! Nevis ņēmām iekšķīgi, bet rīvējām!» – nezināšanas dēļ ceļotāji neesot pietiekami sagatavojušies, arī morāli. «Slapjas kājas, auksti, nav ko ēst, bet skaistums neaprakstāms... Sajūta, ejot pa mazākiem, lielākiem, asākiem, plakanākiem, baltākiem, tumšākiem akmeņiem, bija kā pieskarties mūžībai. Nekā cita jau tur nav. Akmeņi un vēl ziemeļbrieži. Kad jau tuvojāmies jūrai, iztraucējām kādu 50 ziemeļbriežu baru, un viņi nezināja, kur likties. Uz vienu, uz otru pusi, beigās tie izdomāja skriet mums pretī, un tad strauji parāva garām. Fantastiska sajūta. Dabas skaistums bija absolūti paņemošs!»


Par pārpratumiem un pārsteigumiem latviešu pārgājienā uz Nordkinu, un kā tas beidzās, lasiet jaunākajā Sestdienā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata