Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rūdolfs burciņā

«Es esmu patriote un 90 procentos gadījumu cenšos pirkt Latvijā ražotos produktus, bet brīdī, kad sāku skatīties pirmo biezenīti Rūdolfam, sapratu, ka tā ir brīva niša un es varu būt pirmā.» stāsta SIA Lat Eko Food valdes locekle Egija Martinsone.
Egiju Martinsoni varētu dēvēt par vietējās ekoloģiskās bērnu pārtikas ražošanas celmlauzi. Pēc tam, kad viņai piedzima dēls Rūdolfs, daudzi Latvijas mazuļi ir tikuši pie ekoloģiskiem Latvijā audzētu augļu un ogu biezenīšiem Rūdolfs.

Lai saprastu, vai šis projekts ir paveicams, pirmā pieturvieta, kur Egija devās ar savu ideju, bija Latvijas Valsts augļkopības institūts. Dobelē jaunā māmiņa sastapa atsaucīgus cilvēkus ar dzirksteli acīs. Tieši Dobelē tika izstrādātas biezenīšu receptes, meklētas labākās augļu un ogu šķirnes, to saderība. Latvijā ražotas bērnu pārtikas ideja aizrāva arī Pediatru gastroenterologu asociāciju, kas atbalstīja ideju par to, ka šeit dzimušiem bērniem pirmajai karotei pēc mammas piena jābūt no dzimtenē audzētiem produktiem. «Ko mēs bērniem pirmo iedodam nogaršot? Banānu, kas šurp ceļojis vairākus tūkstošus kilometrus, bet pašmāju ķirbi un burkānu atstājam novārtā!» vietējos dārzeņus un augļus aizstāv Egija.

 Cik ilgs laiks vajadzīgs, lai no neskaitāmām ābolu šķirnēm atrastu biezeni noderīgāko? Kur aug vislabākie ķirbji un burkāni? Kas un kā degustēja pirmos biezenīšus? Un kādas jaunas garšas parādīsies veikalos rudenī? Vai Latvijas burciņrūdolfam gaidāmi starptautiski panākumi?

Visu rakstu lasi žurnālā Sestdiena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata