Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Strautmane: Zatlers pats ir liels risks

Šerpā žurnāliste Baiba Strautmane jau gandrīz sešus gadus neuzrunā no TV ekrāna un pagaidām ēterā atgriezties negrasās, taču izteikties par politiku gatava vienmēr, jo par to ir jārunā, viņa uzskata. Intervijā Sestdienai Strautmane stāsta, kāpēc savulaik aizgāja no televīzijas un kļuva par mājsaimnieci un kāpēc nepiedalījās referendumā par Saeimas atlaišanu.

Viņa spriež arī par pašreizējo politisko situāciju un prognozē tās attīstību.Fragments no intervijas:**Vai Saskaņas centrs vispār varētu būt valdošajā koalīcijā, neatzīstot okupācijas faktu?Ja pareizi saprotu no Sestdienas intervijas ar Edgaru Rinkēviču, Saskaņa bija gatava to atzīt. Ja toreiz Dombrovskim un Urbanovičam būtu pieticis smadzeņu vienoties, izrunāt, ka neviens šeit neapšauba Latvijas valsts nepārtrauktību un tamlīdzīgus juridiskos jautājumus, mēs jau būtu šim posmam izgājuši cauri, notestējuši SC valdībā, bet tagad, baidos, tas mums vēl ir priekšā. Un nu šim jautājumam ir pievērsta tik liela uzmanība, ka jau šķiet nepieciešams, lai Saskaņas centrs uz papīra parakstās, ka neapšauba šīs valsts kontinuitāti. Tagad Visu Latvijai! varētu būt jau nopietnāks spēlētājs, taču jāatceras Aigara Štokenberga veto VL/TB/LNNK nokļūšanai koalīcijā pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Štokenbergs būs spiests paklusēt, vai varbūt Vienotība, zaudējot vadošās pozīcijas, sašķelsies?Ļoti grūti pateikt... kas ir Visu Latvijai!. Man vienmēr ļoti simpatizējis Roberts Zīle. Bet kas tur tagad notiks, cik daudz savēlēs tos jaunos, es atvainojos, jocīgos puikas, kuru teksti mani dara stipri bažīgu, un cik daudz tur būs prātīgu cilvēku līdzsvaram? Vienotība arī ir stipri dažāda. Visādi var notikt. Vai tevi nebiedē, ka zem Zatlera krusta karu karoga, sajutuši asins garšu, var savākties visdažādākie ļaudis?**Protams, tur pulcējas dažādi cilvēki, viņi paši lielās, cik daudz ir pieteikumu, un skaidrs, ka amplitūda ir visplašākā.

Tātad arī lielākā riska grupa. Pārējos mēs pazīstam kaut vai pēc «mazākā ļaunuma» principa.

Sāksim ar to, ka Zatlers pats ir liels risks. Par uzskatu stabilitāti un ilgstošu izpratni, kas valstī notiek, visa viņa rīcība neliecina. Lai viņš man piedod, bet esmu dziļi pārliecināta, ka Saeimas atlaišana notika tikai tāpēc, ka viņš saprata, ka tūlīt beigsies prezidentūras termiņš un pēc nedēļas visi par viņu būs aizmirsuši. Es domāju, ka Saeima nebūtu atlaista, ja Zatleram būtu droša pārliecība, ka viņu pārvēlēs. Ja cilvēks spējīgs pieņemt tik nopietnus lēmumus primāri personīgas (kā es tiešām domāju), nevis valstiskas motivācijas vadīts, tad es negribētu, ka pie viņa atgrieztos liela vara. Var jau būt, ka tur izdosies sapulcēt gudrus, godīgus, valsts labā darboties spējīgus cilvēkus, kas tiks īstajos amatos un spēs pieņemt pareizos lēmumus. Lai nu izdotos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Turpinājums sekos

Es jūtos kā pieaugušais lēnām jau. Sāku saprast lietas, kuras ir jādara un jāizdara. (..) Ir grūtāk, ka nav tā brīvā laika, bet, nu, tāda ir tā mūsu dzīve – ka tu audz, audz un audz, – saka Kārlis...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata