Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atguva līderu pozīciju

Trīs Beļģijas un trīs Latvijas motokrosisti uz goda pjedestāla pasaules čempionāta (PČ) blakusvāģiem sacensībās svētdien Ķegumā - līdzjutējiem bija kam uzgavilēt. Divu braucienu summā uzvarēja beļģu pilots Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, atgūstot vadību kopvērtējumā. Trešie bija Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis, kuri turpina cīņu par bronzu. Startēja 41 ekipāža.

Sestdien kvalifikācijā traumu guva kantētājs Lauris Daiders. Brāļiem tehniski nesanāca viens no tramplīniem, un Lauris savainoja ceļgalu. «Laikam piezemējāmies par ātru - plaknē, nevis slīpumā, un sitiens bija pārāk liels,» skaidrojumu meklēja pilots Jānis Daiders. Brāļi gan nepadevās, un vietu pie starta barjeras izcīnīja pēdējās cerības kvalifikācijas sacensībās. Diemžēl svētdien sāpes ceļgalā nebija mitējušās. Laura ceļgals bija nosaitēts ar baltu saiti, aiz tās aizbāzts ledus maisiņš. Viņš kliboja, un vēl ir jautājums, vai sezona jau nav galā. «Turpināšu startēt, bet acīmredzot ar citu kantētāju,» Jānis gan neatklāja iespējamā līdzbraucēja vārdu.

Skatītāju rindās bija arī pieckārtējais pasaules čempions Kristers Serģis, kurš ir sagatavojis mocīti un sācis treniņus, taču aptuveni mēnesi pirms sacensībām Ķegumā tomēr izšķīries nestartēt. Viens no iemesliem - konkurētspējīga līdzbraucēja trūkums. «Ja jau būtu ļoti gribējis, gan jau startētu,» Serģis lika noprast, ka par katru cenu atpakaļ trasē nav rāvies.

Pirmā brauciena startā pa priekšu aizbrauca pasaules čempioni Joriss Hendrikss ar Kasparu Liepiņu, bet «astē» iesēdās septiņkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena ekipāža, kā arī mājinieku cerība Māris Rupeiks/Kaspars Stupelis.

Vilemsens kārtējo reizi apliecināja, ka cīņā par titulu gatavs iet uz pilnu banku. Trešajā aplī holandietis «iebrauca» Liepiņa kulbā un izsita sāncenšus no ritma, un brīdi vēlāk pārņēma vadību. Labāko trijnieks vairs nemainījās.

Pēc finiša uzvarētāji neatnāca uz apbalvošanu. Vilemsena līdzbraucējs Gertijs Eginks saļima bezspēkā, un ārsti deva elpot no skābekļa maskas. Par sadursmi ar Hendriksa/Liepiņa ekipāžu Vilemsens noteica: «Trasē noteikumu nav…» Liepiņš nebija sajūsmā, ka holandietis pārkāpj godīgas cīņas principus, taču tam esot jābūt gatavam.

Otrajā braucienā apstiprinājās aizdomas, ka Vilemsena līdzbraucējam spēka diviem braucieniem nepietiks. Septītajā aplī Eginks novēlās no moča un no trases tika nonests uz nestuvēm. Šaubu par dueta Hendrikss/Liepiņš uzvaru nebija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

11. posms. 1. brauciens. 1. Daniels Vilemsens/Gertijs Eginks (abi Nīderlande) 36:02,178, 2. Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš (Beļģija/Latvija) +2,048 s, 3. Māris Rupeiks/Kaspars Stupelis (Latvija) +39,910, 12. Arnolds Sīlis/Gints Sīlis (Latvija) +2:11,908, Davī Mariss/Ilvars Ameļkins (Beļģija/Latvija) izstājās, Margo Sonns/Elvijs Mucenieks (Igaunija/Latvija) izstājās. 2. brauciens. 1. Hendrikss/Liepiņš 34:54,766, 2.Etjēns Baks/Bens van den Bogārts (Nīderlande) +15,265, 3. Jans Hendrikss/Tims Smeuninkss (Beļģija) +28:895, 4. Rupeiks/Stupelis +43,033, 7. Sīlis/Sīlis 1:19,057, 13. Sonns/Mucenieks 1 aplis, 19. Mariss/Ameļkins 6 apļi.
Kopvērtējums Ķegumā. 1. Hendrikss/Liepiņš 47 punkti, 2. Hendrikss/Smeuninkss 38, 3. Rupeiks/Stupelis 38, 8. Sīlis/Sīlis 23, 18. Sonns/Mucenieks 8, 25. Mariss/Ameļkins 2.
Sezonas kopvērtējums. 1. Hendrikss/Liepiņš 447, 2. Vilemsens/Eginks 436, 3. Hendrikss/Smeuninkss 376, 4. Rupeiks/Stupelis 357, 6. Jānis Daiders/Lauris Daiders (Latvija) 271, 19. Sīlis/Sīlis 61, 20. Jevgeņijs Ščerbiņins/Haralds Kurpnieks (Krievija/Latvija) 55, 21. Sonns/Mucenieks 50
Atlikušie posmi: 15.VIII Penza (Krievija), 5.IX Slāgelse (Dānija), 12.IX Rudersberga (Vācija).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?