Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uz vietu kinoteātrī trīs pretendenti

Pretēji iepriekš reklamētajam otrs astoņu zāļu kinoteātris Cinamon jaunajā tirdzniecības centrā Riga Plaza pie Mūkusalas apļa pavasarī netika atvērts. Kā noskaidroja Diena, joprojām notiek sarunas par sadarbības nosacījumiem, turklāt operatoram uzradušies konkurenti - par kino apkalpošanu Pārdaugavā domā arī Latvijā lielākais filmu izplatītājs un izrādītājs Forum Cinemas un kāda kompānija, kura Latvijā vēl nedarbojas. Centra vadība prognozē, ka mēneša laikā ar vienu no pretendentiem izdosies vienoties un pirmās filmas apmeklētāji varēs skatīties rudenī.

Vēl domā

Abu galvaspilsētas kinoteātru operatoru pārstāvji runās ir izvairīgi par savām iespējām tuvākajos mēnešos Rīgā atvērt vēl vienu daudzzāļu kinoteātri. «Mēs rēķinām. Tas ir vienīgais, ko es pašlaik varu pateikt,» atbild Forum Cinemas direktors Atis Amoliņš, kura vadītais uzņēmums apkalpo Latvijā pirmo un līdz šim arī lielāko daudzzāļu kinoteātri Parex Plaza. Tam ir 14 zāles ar 3016 skatītāju vietām kopskaitā. Pēc piecu gadu darbošanās vienatnē pērn novembrī tam parādījās konkurents - paplašinātajā tirdzniecības parkā Alfa tika atvērts pirmais Cinamon grupas astoņu zāļu kinoteātra komplekss ar kopējo vietu skaitu 1360 skatītājiem. Vairāk nekā 4000 kvadrātmetru lielā kinoteātra izveidē tika ieguldīti vairāk nekā 3,2 miljoni latu. Arī Cinamon pārstāve Ilona Cera sīkākus komentārus par uzņēmuma plāniem nesniedz: «Pašlaik turpinās pārrunas ar tirdzniecības centru Riga Plaza par turpmāko sadarbību, tāpēc tuvākus komentārus par šo jautājumu sniegt nevaram.»

Februāra beigās abi operatori Dienai norādīja, ka cilvēki uz kino iet un, spītējot krīzei un taupībai, ies arī turpmāk. Parex Plaza apmeklētības kritumu neredzot un nākotnē raugās optimistiski. Savukārt Cinamon pārstāve toreiz norādīja, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, kinoteātra apmeklētāju skaits nedaudz mazinājies, un lielākais kritums bijis vērojams janvāra beigās un februāra sākumā. Tomēr pamazām skatītāju atkal kļūst vairāk. «Cinamon Alfa apmeklētāju skaits lielā mērā ir atkarīgs no ārējiem faktoriem - demonstrējamajām kinofilmām un vasaras periodā - jo īpaši no laika apstākļiem. Kopumā var apgalvot, ka pēc vidējiem rādītājiem tas ir tāds pats kā, piemēram, martā vai aprīlī,» tagad saka I.Cera.

Skatītājus neietekmēs

Trešo pretendentu Riga Plaza vadītājs Viesturs Dimants nevēlas afišēt. Taču neatkarīgi no tā, kurš no operatoriem kinoteātrī darbosies, apmeklētāji būtiskas atšķirības piedāvājumā neizjutīs, jo operatori piedāvā pamatā tās pašas filmas. «Mainīsies tikai nianses,» saka V.Dimants. Plānots, ka Riga Plaza kinoteātrī būs astoņas zāles un kopumā aptuveni 1600 skatītāju vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?