Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoskatītāju konkurss European Film Challenge piedāvā braucienu uz Sansebastjanu

Šonedēļ sākas jauns konkursa European Film Challenge posms, kurā būs iespēja laimēt apmaksātu braucienu uz Sansebastjanas Starptautisko kinofestivālu, informēja kinoteātra Kino Bize pārstāve Janeta Henzele.

Kinomīļi tiek aicināti izbaudīt bagātīgo vasaras kino piedāvājumu gan tiešsaistē, gan klātienes pasākumos, lai ar regulāru un aizrautīgu filmu skatīšanos septembrī nokļūtu Sansebastjanas kinofestivālā. Sansebastjanas kinofestivāls Spānijas karaliskajā pludmales pilsētā norisināsies 69. reizi un ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem notikumiem pasaules kino industrijā. Festivāla programmu veido nozīmīgas pirmizrādes, jauno talantu darbi, kino klasikas retrospektīvas un īpaši reģionam atlasītas filmas.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem līdz 2021. gada 20. augustam legālās platformās jānoskatās desmit Eiropas filmu un katru reizi pēc noskatīšanās filma jāreģistrē vietnē europeanfilmchallenge.lv, ievietojot attēlu, kas parāda, kur un kā viņi filmu noskatījušies – kinoteātrī, festivālā, TV vai tiešsaistē.

Par katru konkursam reģistrēto filmu un platformu tiks piešķirti punkti, un dalībnieks ar augstāko punktu skaitu balvā iegūs apmaksātu braucienu uz Sansebastjanas kinofestivālu, kas norisināsies no 17. līdz 25. septembrim. Gadījumā, ja festivāls pieņems lēmumu norisināties tikai tiešsaistē vai uzvarētājam nebūs iespējams nokļūt festivāla norises vietā pandēmijas ierobežojumu dēļ, uzvarētājs saņems līdzvērtīgu konkursa apbalvojumu.

"Prestižie kinofestivāli pārsvarā paredzēti šauram kino industrijas pārstāvju lokam, kas nozīmē, ka kino faniem, kas nestrādā ar kino saistītās profesijās, reti ir iespēja tos apmeklēt," atzīmē Greta Akcijonaite, European Film Challenge konkursa iniciatore no Lietuvas. "Mēs vēlamies sniegt kino cienītājiem unikālu iespēju un tai pat laikā veicināt Eiropas kino atpazīstamību."

Konkursu atbalsta programma Radošā Eiropa Media.

Plašāka informācija: www.facebook.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja