Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par godu Bastīlijas ieņemšanas dienai Rīgā tiks demonstrētas jaunākās Francijas filmas

Atzīmējot Francijas valsts svētkus – Bastīlijas ieņemšanas dienu –, 14. jūlijā visā pasaulē notiks Starptautiskais franču kino festivāls, kura ietvaros vairāk nekā 30 valstīs tiks izrādītas jaunākās Francijas filmas

Festivāla mērķis ir svinēt kino atgriešanos uz lielajiem ekrāniem, kas šogad simboliski sakrīt ar Kannu kinofestivāla laiku. Arī Latvija piedalīsies šajā festivālā ar divu jaunu Francijas filmu pirmizrādi kinoteātrī Splendid Palace 14. un 15. jūlijā. 

14. jūlijā plkst. 19 un 15. jūlijā plkst. 20 notiks filmas Parfīms/Les parfums pirmizrāde. Tas ir aizkustinošs stāsts par draudzību, darbu un dzīvi, kas piesātināts ar izsmalcinātu parfīmu aromātiem. Režisora Gregorī Maņa filma vēsta par pasaulē slavenu parfīmu meistari Annu (lomā – Emanuela Devosa), kura rada aromātus un sadarbojas ar dažādām parfimērijas uzņēmumiem. Annai darbs ir viņas kaislība un dzīves jēga. Taču, kā tas bieži mēdz būt, šādiem radošiem cilvēkiem, kuri ir tik ļoti aizrāvušies ar savu darbu un ir savā jomā talantīgi, ne vienmēr ir labs un patīkams raksturs. Reiz Anna nolīgst šoferi, kurš pilnībā maina viņas dzīvi. Vienkāršais auto vadītājs kļūst par viņas palīgu un parāda, ka dzīve nesastāv tikai no darba, pat ja tas ir tik mīļš.

15. jūlijā plkst. 18 un 16. jūlijā plkst. 20.15 notiks filmas DNS pirmizrāde. Nēža (Maivena) – skaistule ar tādu radu pulku kā Eimijai Vainhausai – ir iemanījusies satikt gan ar karstasinīgo māti (Fanija Ardāna), gan ar patmīlīgo māsu (Marina Vakta), gan ar vienmēr ironizējošo bijušo draugu (Luī Garels), taču pavisam apjūk, kad no dzīves aiziet mīļais vectēvs. Viņa ilgais, raibais mūžs sācies Alžīrijā un beidzies Parīzē. Vectēvs atstājis Nēžai mantojumā ne vien spriganu raksturu, bet arī identitātes problēmas, kas satrauc vairākas mūsdienu franču paaudzes. Nēža izšķiras par DNS testu, taču sirds jau likusi izvēlēties, negaidot tā rezultātu...

Režisore un aktrise Maivena (Mans karalis) savā vispersoniskākajā filmā DNS ir sapulcinājusi spožas zvaigznes. 2020. gadā filma bija iekļauta Kannu, Sansebastjanas un Cīrihes kinofestivāla programmā.

Pirmizrādes viesi kinoteātrī Splendid Palace tiks sagaidīti ar dzirkstošu atspirdzinājumu un suvenīriem no Francijas kino popularizēšanas organizācijas UniFrance. Seansi tiek organizēti sadarbībā ar filmu izplatītājiem Best Film un A-One Latvija.

Kino apmeklētājam ir jābūt derīgam Covid-19 vakcināciju vai izslimošanu apliecinošam sertifikātam, ieejas biļetei un personu apliecinošam dokumentam. 

Informācija: www.splendidpalace.lv un www.facebook.com/KinoSplendidPalace/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja