Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Īsfilmu festivālā 2Annas galveno balvu saņem filma no Šveices

Jau astoņpadsmito reizi norisinoties Rīgas Starptautiskajam īsfilmu festivālam 2Annas, noskaidrota labākā Latvijas, Baltijas un starptautiskā īsfilma. Galveno balvu Zelta Annu šogad saņēmusi šveiciešu režisora Maikla Freja animācijas filma Iespraud un spēlē/Plug&Play.

Ģipša Annas šogad saņēma igauņu animators Prīts Tenders ar darbu Tārpu barotājs/The Maggot Feeder nominācijā Labākā Baltijas īsfilma, savukārt režisore Anete Melece ar īsfilmu Kiosks saņēma balvu nominācijā Labākā Latvijas īsfilma.

Izvēloties no vairāk nekā tūkstots konkursam iesūtītajām īsfilmām un 42 starptautiskajās skatēs izrādītajām filmām, ekspertu žūrija nominācijā Labākā starptautiskā īsfilma stikla diplomus piešķīra austriešu režisorei Vanesai Grafingholtai par darbu Traukošanās/To Tupper, savukārt otru stikla diplomu saņēma režisore Jeongeuna Čoi no Korejas Republikas par filmu Pacelties virs/Rise Above.

Baltijas labāko īsfilmu konkursā šogad triumfēja igauņu režisori, papildus Ģipša Annai saņemot divus stikla diplomus – režisors Andres Tenusārs par animācijas filmu Trīsstūra afēra/The Triangle Affair un režisore Marija Reinupa par spēlfilmu Maja/Mai.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja