Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Laikmetīgās mākslas centrā kim? atklās izstādi 90-tie

29. martā plkst. 19 kim? laikmetīgās mākslas centrā Maskavas ielā 12/1 tiks atklāta projekta 90-tie izstāde.

90-tie ir izstāde, kas aizsākusies aptuvenās atmiņās par lietuviešu filosofa Arūna Sverdjola ap 2005. gadu sarakstīto eseju, kurā viņš cenšas aprakstīt to veidu, kādā šobrīd (tolaik) darbojusies kultūra. Izstādes kuratore ir Virginija Januškevičūte (Viļņas laikmetīgās mākslas centrs).

Projektā 90-tie tiek turpināta arī kim? tulkojumu sērija, publicējot lietuviešu domātāja un filozofa Arūnas Sverdiolas esejas Kāres, migla un siets. Lietuviešu laikmetīgās kultūras laiktelpas īpatnības tulkojumu latviešu valodā, kas tiks izdots aprīlī.

Projekta 90-tie ekspozīcija izstāžu zāles pirmajā stāvā ir atvēlēta funkcionējošas video nomas darbībai ar vairāk nekā 3000 VHS formāta video kasetēm. Šī video noma tās fiziskajā veidolā vēl pāris nedēļas atpakaļ atradās Viļņā, kur pēc 18 darba gadiem tika slēgta un šobrīd ir pārcelta uz izstāžu zāli. Vairākus gadus video nomas darbības laikā māksliniece Aurēlija Maknīte izīrēto kasešu tukšajās minūtēs, kas seko filmu beigu titriem, ieslēpusi video, par šo ierakstu/papildinājumu avotiem galvenokārt izmantojot televīzijas pārraides.

Augšējā stāva izstādes telpa ir veltīta trīs dažādiem projektiem: Villa Jogaila – 90. gadu vidū celta arhitekta Valda Ozarinska projektēta privātmāja, kas nekad nav tikusi pilnībā pabeigta, Kopija - Darja Mikšus 2010. gada filma, kas ir mēģinājums izprast cita mākslinieka darbu, un betona tēlniecības radošā darbnīca, ko 1985. gadā organizēja mākslinieks Mindaugs Navaks būvmateriālu rūpnīcas teritorijā Viļņā. Radošajā darbnīcā piedalījās Ksenija Jaroševaite, Ķēstutis Musteiķis, Naglis Nasvītis, Vlads Urbanavičs, Mindaugs Šnips, bet izstādē apskatāmo objektu fotogrāfijas uzņēmis Gintauts Trimaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja