Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgā ar vieslekcijām ierodas Eiropā atzīti mākslas pētnieki un filozofi

No 20. līdz 22. oktobrim Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātē, LU Mazajā aulā un kim? laikmetīgās mākslas centrā notiks starptautiska estētikas un mākslas filozofijas konference Vērojuma telpas: attēls, skaņa, performance, vārds.Trīs dienu garumā tiks diskutēts par aktuāliem mākslas recepcijas jautājumiem, pievēršot uzmanību robežām starp mākslas (literatūras) teoriju un estētiku.

Konferencē piedalīsies gan LU un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, gan universitāšu mācībspēki un neatkarīgie pētnieki, kā arī viesi no Lielbritānijas, Vācijas, Francijas un Lietuvas, portālu Diena.lv informēja kim? pārstāvji.Otrās dienas noslēgumā, 21. oktobrī kim? aicina uz diskusiju par tēmu Valodas slimība mākslas kritikā - diagnoze vai terapija?, kas būs veltīta mākslas kritikas praksei Latvijas kultūrvidē. Diskusiju vadīs filozofs Jānis Taurens, tajā piedalīsies kim? vadītāja un mākslas kritiķe Zane Onckule, mākslas kritiķis un kurators Vilnis Vējš, interneta mākslas un kultūras portāla Arterritory.com galvenā redaktore Anna Iltnere, filozofs Ainārs Kamoliņš un citi.Konferences gaitā plānotas arī vairākas estētikas un mākslas filozofijas jomas autoritāšu vieslekcijas. Konferences noslēgumā plānota Vilhelma Šmida grāmatas_ Dzīve mīlestībai un dabai _tulkojuma latviešu valodā prezentācija, kuru veicis profesors Igors Šuvajevs.Konferenci organizē Latvijas Estētikas asociācija sadarbībā ar kim? un Laikmetīgās mākslas centru.

Konferenci atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Eiropas reģionālās attīstības Fonds ESF, Francijas Institūts Latvijā, FAF Atbalsta Fonds Latvija (FAF), viesnīca Konventa sēta, Amica pusdienu resotrāni.

Tuvāk ar konferences programmu un darba kārtību var iepazīties http://www.latvijasestetikasasociacija.lv/Page23/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja