Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Teksta un attēla attiecības mākslā - kim? izstādē Teksts=Attēls

No 9. februāra līdz 18. martam kim? laikmetīgās mākslas centrā apskatāms mākslinieces Ingas Brūveres un mākslas zinātnieces Aigas Dzalbes kopdarbs - izstāde T_eksts=Attēls._Izstādes norises gaitā to papildinās valodas un mākslas mijiedarbību apskatošs izdevums ar mg. art. Aigas Dzalbes, dr. philol.

Ilvas Skultes, kuratores un rakstnieces Pīternelas Fermortelas esejām un uz tām iedarbojošos vizuālo materiālu.Izstādes Teksts=Attēls nosaukums atklāj tās mērķi - izzināt teksta un attēla attiecības Latvijas mākslā. Šo attiecību dinamika un jēdzieniskie aspekti ir Aigas Dzalbes pētījuma objekts, kura izstādes konceptuālo uzstādījumu raksturo tā: „Vārdam ir spēks - par to pasaules vēsture jau visus brīdinājusi. Vai vārdam ir izskats? Izstādes ieceri iniciējis jautājums, kā vārds/ raksts/ teksts var aizstāt formu vai mijiedarboties ar to - radīt tēlu, izpaust ideju ar vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļiem.”Sadarbībā ar mākslinieci un kuratori Ingu Brūveri veidotā izstāde/ pētījums ir izaicinājums paviršajam uzskatam, ka lingvistiski orientētai mākslai Latvijā nav tradīcijas. Acīmredzot tādēļ līdz šim neviens nav mēģinājis to skatīt vienkopus, lai, iespējams, iegūtu pavisam citādu, negaidītu priekšstatu par it kā zināmām parādībām un apgūtu jaunu skatupunktu iespējas.Izstāde Teksts=Attēls pievēršas teksta iespējām vizuālās mākslas darbā, meklējot vizuālās mākslas un lingvistikas saistību. Ekspozīciju veido dažādu laiku, paaudžu un atšķirīgu mediju darbi, kuru autori kuratores iedvesmojuši ar savu interesi strādāt ar valodu un spēju domāt konceptuāli.

Izstādē piedalās Kristīne Alksne, Arturs Bērziņš, Juris Boiko, Ēriks Božis, Inga Brūvere, Ivars Grāvlejs, Leonards Laganovskis, tekstgrupa Orbīta, Laura Prikule, Krišs Salmanis, Gundega Strautmane.

Izstādes atklāšana notiks 8. februārī plkst. 19, iespieddarba atvēršana un sarunas ar izstādes autoriem norisināsies 1. martā plkst. 19 kim? laikmetīgās mākslas centrā Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja