Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīga Jūrmala paziņo par izmaiņām festivāla otrās nedēļas nogales programmā

Saistībā ar Covid-19 savu uzstāšanos festivāla Rīga Jūrmala plānotajā nedēļas nogalē (no 6. līdz 8. augustam) atceļ Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestris. Tā vietā izskanēs Mihaila Pļetņeva solo koncerts, kurā iekļauta tikai Šopēna mūzika, un čellista Mišas Maiska un vijolnieka Daniela Lozakoviča kamermūzikas koncerts.

Viens no mūsdienu izcilākajiem pianistiem, Mihails Pļetņevs, koncertus sniedz reti, taču mūzikas festivāla Rīga Jūrmala apmeklētājiem būs iespēja viņu dzirdēt trīs reizes, tostarp pavisam ekskluzīvā solo koncertā Dzintaru koncertzālē.

"Lai gan tik īsā laikā atrast citu orķestri, kas varētu aizvietot Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri, nebija iespējams, festivāla komanda ļoti novērtē pianista Mihaila Pļetņeva, čellista Miša Maiska un vijolnieka Daniela Lozakoviča atvērtību un atbalstu, izveidojot pavisam īpašas solo koncerta un kamermūzikas koncerta programmas. Trīs no iepriekš paredzēto koncertu programmām paliks nemainīgas," stāsta Zane Čulkstēna, festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore.

Martins Tsons Engstrēms, mūzikas festivāla Rīga Jūrmala mākslinieciskais direktors: "Mēs saprotam un atbalstām Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestra lēmumu atcelt visas uzstāšanās līdz pat septembra beigām. Mēs ceram, ka visi orķestra dalībnieki un maestro Jurijs Temirkanovs saglabās labu veselību, un mēs esam gatavi viņus uzņemt Latvijā citreiz. Tajā pašā laikā man trūkst vārdu, lai izteiktu pateicību Mihailam Pļetņevam, Mišam Maiskim un Danielam Lozakovičam par pretimnākšanu. Mēs labprāt būtu saglabājuši festivāla konceptu, kas paredz divos no pieciem nedēļas nogales koncertiem dzirdēt simfonisko orķestru mūziku, taču šajos apstākļos mēs sapratām, ka daudz svarīgāk ir pielāgoties un piedāvāt mūsu auditorijai citu tikpat aizraujošu programmu."

"Festivāla atklāšanai, kas notika pirms nepilnas nedēļas, bija neaprakstāmi panākumi – mēs esam viens no pirmajiem Eiropas klasiskās mūzikas festivāliem, kas piedāvā apmeklēt koncertus 100 procentu kapacitātē, turklāt bez sejas maskām. Vairāk nekā 3500 festivāla apmeklētāju piecos koncertos māksliniekus sveica ar stāvovācijām, tādējādi paužot, cik dziļi aizkustināti viņi bija, atkal apmeklējot koncertus klātienē pēc tik ilgas pauzes. Mēs esam bezgala pateicīgi māksliniekiem, kas tik īsā laikā bija un ir gatavi mums palīdzēt. Ņemot vērā, ka mākslinieku, apmeklētāju un komandas drošība mums ir pirmajā vietā, mēs esam nolēmuši saglabāt pieeju, ka arī turpmākos festivāla koncertus varēs apmeklēt, uzrādot derīgu pabeigtas vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu," stāsta Čulkstēna.

Mūzikas festivāla Rīga Jūrmala organizatori personīgi sazināsies ar Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestra koncertu biļešu īpašniekiem, piedāvājot biļešu maiņu uz kādu no jaunajiem koncertiem, atgriežot starpību par iegādātajām biļetēm, iespēju saglabāt depozītu vai pilnu naudas atgriešanu.

Programmā:

Otrā festivāla nedēļas nogale tiks atklāta piektdien, 6.augustā, pulksten 19.00 ar unikālu mākslinieku trio – vijolnieku Daniels Lozakoviču, čellistu Mišu Maiski un pianistu Mihailu Pļetņevu. Mākslinieki atskaņos monumentālo P. Čaikovska Klavieru trio la minorā, op.50, (pārējā programma tiks precizēta).

Sestdienas, 7.augustā, pirmais koncerts notiks pulksten 12.00 Lielajā Ģildē. Tajā pianists Joavs Levanons atskaņos V.A. Mocarta, F. Lista, Dž. Geršvina, kā arī latviešu komponista Jāņa Mediņa darbus. Vakara koncerts pulksten 19.00 ir pārcelts uz Dzintaru koncertzāles Mazo zāli, kurā ar solokoncertu uzstāsies pianists Mihails Pļetņeva, atskaņojot F. Šopēna skaņdarbus (Impromptu nr.3 Solbemol mažorā, op.51, 13 Mazurkas un Trešo sonāti klavierēm si minorā, op.58)

Savukārt svētdien, 8.augustā, paredzēto divu pianistu koncertu vietā pulksten 12.00 Lielajā Ģildē skanēs pianista Mihaila Pļetņeva un vijolnieka Daniela Lozakoviča koncerts. (Programmā F. Šūberta Sonatīne vijolei un klavierēm Re mažorā, D.384 (op.137, no.1), R. Šūmaņa Sonāte vijolei un klavierēm nr. 1 la minorā, op.105, C. Franka Sonāte vijolei un klavierēm La mažorā). Arkādija Volodosa vakara koncerta programma paliks nemainīga, taču koncerts tiks pārcelts uz Dzintaru koncertzāles Mazo zāli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja