Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jau šodien Karaliskais Concertgebouw orķestris atklās trešo festivāla Rīga Jūrmala nedēļu

Piektdien, 27.augustā, Jūrmalā, Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē izskanēs pirmais mūzikas festivāla Rīga Jūrmala trešās nedēļas koncerts, kurā uzstāsies pasaules slavenais Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris diriģenta Daniela Hārdinga vadībā. 28. augustā turpat Dzintaros kopā ar Concertgebouw orķestri uzstāsies ievērojamā amerikāņu dziedātāja, soprāns Renē Fleminga, kas ir viena no izcilākajām mūsdienu izpildītājmāksliniecēm.

Festivāla atklāšanas koncertā 27. augustā Karaliskā Concertgebouw orķestra, diriģenta Daniela Hārdinga un izcilā pianista Jefima Bronfmana izpildījumā varēs dzirdēt Ludviga van Bēthovena Trešo klavierkoncertu dominorā op.37 un Antona Bruknera Septīto simfoniju Mimažorā (WAB 107). Sadarbībā ar Latvijas Radio 3 Klasika koncerts būs klausāms arī radio viļņos.

Savukārt 28. augusta vakarā, piedaloties soprānam Renē Flemingai, Dzintaru koncertzālē skanēs Kloda Debisī, Olivjē Mesiāna un Igora Stravinska darbi.

Dziedātāja publiku aizrāvusi ar savu grezno balsi, izkopto mākslinieciskumu un neatvairāmo skatuves klātbūtni. 2013. gadā ASV prezidents Baraks Obama viņai pasniedza Nacionālo mākslas medaļu, Amerikas augstāko apbalvojumu solomāksliniekam. Ieguvusi vairākas Grammy balvas, 2013. gadā kategorijā Labākais klasiskais solo vokāls, un ir dziedājusi tik īpašos pasākumos kā Nobela Miera prēmijas ceremonija un Karalienes Elizabetes II dimanta jubilejas koncerts Bakingemas pilī. Viņa Ņujorkas Metropoles operas 125 gadus ilgajā vēsturē kļuva par pirmo sievieti, kuras solo ievadīja sezonas atklāšanas koncertu (2008. gadā).

Tāpat arī sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā 27. augustā no pulksten 10.00 līdz 11.00 Lielajā Ģildē Renē Fleminga pasniegs meistarklasi talantīgajiem dziedātājiem no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas - Daniilam Kuzminam un Ilzei Grēvelei, kuri strādās pie pasaulslavenām operu ārijām un romancēm. Meistarklases norisei varēs sekot arī tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook vietnē.

Tāpat festivāla organizatori aicina apmeklēt arī franču pianista Aleksandra Kantorova koncertu sestdien, 28. augustā, Lielajā Ģildē. Viņš ir pirmais franču pianists, kurš ieguvis Zelta medaļu un Grand Prix prestižajā Starptautiskajā Pētera Čaikovska konkursā. Rīgā viņš atskaņos Franča Lista fantāzijsonāti Pēc Dantes lasījuma un Sergeja Rahmaņinova 1.klaviersonāti reminorā.

Savukārt svētdien, 29.augustā, turpat Lielajā Ģildē koncertu sniegs latviešu pianists Daumants Liepiņš. Vēl pirms gada žurnāls Pianist viņu ierindoja to pasaules izcilāko pianistu skaitā, kuri jādzird 2020.gadā. 2019.gada Verbjē festivālā Šveicē viņš ieguva prestižo Vendome balvu.

Festivāla nedēļas nogales izskaņā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē uzstāsies basbaritons Brīns Tervels un pianiste Anabela Tveita.

Biļetes uz festivāla Rīga Jūrmala koncertiem pieejamas festivāla mājaslapā www.riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja