Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvija trešo gadu pēc kārtas neiekļūst Eirovīzijas finālā

Dalība Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā 2011 Latvijai beidzās pēc otrā pusfināla – Latvijas pārstāvji, nacionālās atlases uzvarētāji “Musiqq” netika nosaukti starp desmit finālistiem. Dalību Eirovīzijā turpinās gan Lietuvas, gan Igaunijas pārstāvji.

Jāatgādina, ka Latvijai no Eirovīzijas pusfināla nav izdevies izrauties jau trešo gadu – finālā neiekļuva ne Aisha (2010), ne Intars Busulis (2009). 2008.gadā apvienība “Pirates of the Sea” iekļuva finālā un ierindojās 11./12.vietā (dalot to ar Gruzijas pārstāvi), vēl gadu iepriekš Bonaparti.lv – 16.vietā.

Ceturtdienas, 12.maija vakarā Diseldofas Esprit arēnā norisinājās Eirovīzijas otrais pusfināls.No otrā pusfināla dalībniekiem cīņu muzikālajā sacensībā turpinās muzikāli krāsainā igauniete Getter Jaani ar dziesmu “Rockefeller Street”, Rumānijas pārstāvji “Hotel FM” ar dziesmu “Change”, Moldovas punk-ska  etnorokeri “Zdob si Zdub” ar dziesmu “So Lucky”, īru dvīņu duets “Jedward” ar dziesmu “Lipstick”, Bosnijā un Hercogovinā pazīstamais mūziķis un komponists Dino Merlin ar dziemu “Love In Rewind”, dāņu puišu grupa “A Friend In London” ar dziesmu “New Tomorrow”, Austrijas dziedātāja Nadine Beiler ar dziesmu “The Secret Is Love”, ukrainiete Mika Newton ar dziesmu “Angel”, kā arī slovēņu dziedātāja Maja Keuc ar dziesmu “No One” un zviedrs Eric Saade ar dziesmu “Popular”.

Kā Diena.lv jau ziņoja iepriekš, pēc pirmā pusfināla finālam kvalificējās Serbijas pārstāve Nina ar dziesmu “Čaroban", krievu dziedātājs Aleksejs Vorobjovs ar dziesmu “Get You”, Šveices dziedātājas Anna Rossinelli izpildītā dziesma “In Love For A While", Gruzijas rokgrupa “Eldrine” ar dziesmu “One More Day”, somu dziedātājs Paradise Oscar ar kompozīciju par planētas glābšanu “Da Da Dam”, Islandes apvienība “Sjonni's Friends” ar dziesmu “Coming Home”, ungāru dziedātāja Keitija Vofla ar dziesmu “What About My Dreams?”, lietuviešu dziedātāja Evelīna Sašenko ar romantisko balādi “C'est Ma Vie", Azerbaidžānas duets Ell/Nikki ar dziesmu “Running Scared" un grieķu mūziķi Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike ar kompozīciju “Watch My Dance".

Eirovīzijas finālā jau automātiski nokļūst t.s. “lielā piecinieka” pārstāvji – dziedātāji no Spānijas, Lielbritānijas, Itālijas, Francijas un Vācijas. 

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls norisināsies sestdien, 14.maijā, LTV1 tiešraidi sāks translēt plkst.22.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja