Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas Radio koris muzicēs festivālos Austrijā un Itālijā kopā ar avangarda zvaigzni Heincu Holligeru

Latvijas Radio koris uzstāsies ar leģendāro Heincu Holigeru "Klangspuren" festivālā Austrijā un koncertēs "Transart" festviālā Itālijā, pavēstīja kora māksliniece un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Žilinska. Viņa arī uzsvēra, ka visas Radio kora komandējuma izmaksas sedz Austrijas un Itālijas festivālu rīkotāji.

No 7. līdz 12. septembrim Latvijas Radio kora balsis skanēs divos jaunās mūzikas festivālos Tirolē: "Klangspuren" Austrijā un "Transart" Itālijā. Tie ir nozīmīgākie mūsdienu mūzikas forumi Austrijas dienvidu un Itālijas ziemeļu reģionā, abos festivālos Latvijas Radio koris uzstājies jau vairākkārt. Vienu no kora koncertturnejām "Klangspuren" festivālā Austrijā pirms dažiem gadiem novēroja un aprakstīja arī "Diena", pārliecinoties ka Latvijas Radio koris tajā bija gan publikas, gan festivāla rīkotāju mīlulis, savukārt minētā festivāla īpašā iezīme ir tā, ka tā notikumi notiek plašā apkaimē - gan koncertzālē Insbrukā, gan Alpu kalnu baznīciņās un nereti pat ražošanas uzņēmumu telpās.   Septiņpadsmitais "Klangspuren" festivāls šogad veltīts jaunajai krievu komponistu mūzikai un notiks no 9. līdz 26 septembrim. Kā ziņoja I.Žilinska, Latvijas Radio koris tajā sniegs divus koncertus: 9. septembrī koris atklās festivālu, kopā ar pazīstamo austriešu jaunās mūzikas ansambli "Windkraft" pirmatskaņojot Sergeja Ņevska kameroperu "Francisks", ko diriģēs Ķelnē dzimušais mūsdienu mūzikas diriģents Johanness Kalicke.11. septembrī Franciskāņu klostera zālē Latvijas Radio koris uzstāsies kopā ar 20. gadsimta avangarda dzīvo leģendu – šveiciešu obojistu, komponistu un diriģentu Heincu Holligeru, kurš viesojies arī Rīgā, jaunās mūzikas festivālā "Arēna", kurā muzicēja ar Latvijas mūziķu kolektīviem.  Viņš pats vadīs savu autorkoncertu, kurā Radio koris piedalīsies apjomīgā un muzikāli sarežģītā kormūzikas opusa – "Skardanelli cikls" (Scardanelli-Zyklus) atskaņojumā. Koncertā muzicēs arī flautists Fēliks Rengli (Felix Renggli) un Starptautiskais modernās akadēmijas ansamblis (International Ensemble Modern Academy).10. septembrī Itālijas pilsētā Bolzano koris sniegs koncertu jaunās mūzikas festivālā "Transart10". Programmā krievu komponista Sergeja Ņevska kameropera "Francisks", kā arī itāļu komponista Fēliksa Reša (Felix Resch) opuss "Horizontale Verschiebungen". Festivāls "Transart10" šogad no 8. septembra līdz 9. oktobrim piedāvā jaunāko, kas tapis mūzikā, literatūrā, kino un dejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja