Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vijolniece Vineta Sareika sniegs divus koncertus ar orķestri "Sinfonietta Rīga"

Izcilā latviešu vijolniece, 2009.gada Beļģijas Karalienes Elizabetes konkursa laureāte Vineta Sareika uzstāsies kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" divos koncertos Rīgā - vispirms Lielajā ģildē 23. aprīlī plkst. 19.30, savukārt nākamajā vakarā  24. aprīlī plkst. 19  - Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā, pavēstīja orķestra "sinfonietta Rīga" sabiedrisko attiecību vadītājs Ēriks Kibermanis.

Koncertus diriģēs orķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē un tajos skanēs visā pasaulē klausītāju iemīļoti skaņdarbi - Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls “Gadalaiki“ un Pētera Čaikovska Serenāde Do mažorā. Kā norādīja Ē.Kibermanis, uz koncertu Lielajā ģildē biļetes jau ir izpirktas, savukārt uz koncertu (ar šo pašu programmu) Pārdaugavas koncertzālē jeb RSU aulā biļetes vēl ir pieejamas un tās var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Vineta Sareika Rīgas spēlē uz 320 gadu senas, Venēcijas meistara Mateo Gofrillera izgatavotas vijoles, kuru viņai uz vairākiem gadiem ļāvis spēlēt karalienes Elizabetes Mūzikas fonds. Latvijā izskolojusies dzimtās Jūrmalas mūzikas vidusskolā, vijolniece studēja Parīzē un Briselē, gan kā soliste gan kopā ar domubiedriem 2005.gadā izveidotā klavieru "Trio Dali" sastāvā sniegusi solokoncertus daudzviet Eiropā, piedalījusies Verbjē, Pablo Kasalsa, Santanderas, Zalcburgas un , Eksanprovansas festivālos, spēlējot arī kopā ar tādiem ievērojamiem meistariem kā viņas profesors Ogistēns Dimē, Pols Meiers, Pols Gudvins, Žils Šārons. "Trio Dali", kurā vijolniece spēlē kopā ar čellistu Kristianu Pjēru Lamarku un pianisti Amandīni Savarī, jau atzīts par vienu no vērā ņemamākajām jaunās paaudzes mūziķu kamermūzikas vienībām starptautiskā kontekstā, tas guvis uzvaras prestižos starptautiskos konkursos Japānā, Vācijā un ASV, kā arī franču mūzikas žurnāla "Classica" augstāko novērtējumu 2009.gadā "Choc de l'année" ("Gada izvēle") par Ravela mūzikas ieskaņojumu CD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja