Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģertrūdes ielas teātrī – izrāde Mūsu Silvija debesīs

Svētdien, 29. septembrī, plkst. 19 un pirmdien, 30. septembrī, plkst. 20 Ģertrūdes ielas teātrī notiks Ingas Gailes izrāde Mūsu Silvija debesīs, kas ir viņas kursa darbs LKA Teātra mākslas maģistrantūrā, kursa darba vadītāja – režisore Māra Ķimele.

Ideja izrādei Mūsu Silvija debesīs Ingai Gailei radās, domājot par amerikāņu dzejnieces Silvijas Plātas dzīvi un nāvi.

"Silvija Plāta 1963. gadā, mēnesi pēc tam, kad viņas vīrs, arī dzejnieks, Teds Hjūzs aiziet pie citas sievietes, ieliek galvu cepeškrāsnī un, saelpojoties gāzi, mirst. Mājās ir arī viņas bērni, kuri guļ aiz cieši nopakotām durvīm.

Viņa nomirst nepiedzīvojusi 1968. gada studentu nemierus, viņa nomirst neredzējusi Bergmana, Godāra un Antonioni labākās filmas, viņa nomirst nepiedzīvojusi Džūditas Batleres Dzimtes nemiera izdošanu, viņai nav iespējas izlasīt Margaretas Atvudas Handmaid's tale.

Viņa nepiedzīvo arī to mirkli, kad sievietes visā pasaulē atzīst, ka spēj identificēties ar Plātas varoni no viņas romāna Stikla kupols, un nesagaida to gandarījumu, ko sniedz lasītāju pateicība par atklātību un drosmi. Viņa nepiedzīvo laiku, kad sievietes sāk atklāti runāt par savu seksualitāti, un laiku, kad doties pie psihoterapeita nav lielāks kauns, kā iet pie friziera," savās pārdomās izrādes tapšanas laikā dalās Inga Gaile.

Izrādē Silvija un Teds satiekas šķīstītavā un mazliet pastīvējušies dodas uz zemi – uz dzīves mirkli, kurā ir bijuši laimīgi. Eņģelis, kurš viņiem šo iespēju sagādā, jau ir iemīlējies kādā zemes meitenē, kura veic pētījumu par Silvijas Plātas nāvi, un tāpēc, protams, visu saputro.

Izrāde piedalīsies LKA skatuves mākslas festivālā Patriarha rudens 2013, kas norisināsies no 30. septembra līdz 6. oktobrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja