Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nacionālā teātra kolektīvs tradicionāli Vallē pieminēs Alfredu Amtmani Briedīti

Arī šogad Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs dienu pirms jaunās sezonas sākšanas, 5. augustā, dosies uz ilggadējā teātra galvenā režisora Alfreda Amtmaņa Briedīša dzimto pusi Valli, pa ceļam uz nelielu piemiņas brīdi piestājot Meža kapos, pastāstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

"Lai režisori – esošie un nākamie - Akadēmiskajā drāmas (Nacionālajā) teātrī meklē un dara, un eksperimentē, kā vien tīk, tikai lai ievēro vienu noteikumu – nekad nepazaudēt cilvēku ne uz skatuves, ne skatītāju zālē. Cilvēks ir visnozīmīgākais pasaules lielums," tāds savulaik ir bijis Alfreda Amtmaņa Briedīša vēlējums Alfredam Jaunušanam un pārējiem Latvijas Nacionālā teātra režisoriem.

Latvijas Nacionālajam teātrim kopš 1985. gada ir tradīcija - katru gadu 5. augustā Alfrēda Amtmaņa Briedīša dzimšanas dienā pulcēties režisora mājās, šobrīd muzejā - Valles Zvanītāju Bukās, un kopā ar Valles pašdarbības kolektīviem sniegt svētku koncertu. Katru otro gadu muzejs piešķir Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmiju kādam no Nacionālā teātra aktieriem. Pagājušajā gadā to saņēma aktrises Inta Tirole un Baiba Indriksone.

Par tradīciju ir kļuvis arī dievkalpojums Valles baznīcā, kas dod svētību teātra jaunajai sezonai un aizlūdz par mūžībā aizgājušajiem Latvijas  Nacionālā teātra aktieriem. Šogad tiks pieminēta kādreizējā Nacionālā teātra aktrise Hilda Prince Uršteina, kura līdzās savam dzīvesbiedram Osvaldam Uršteinam veidojusi latviešu teātra atzaru trimdā. Tomēr viņai 1991. gadā 77 gadu vecumā vēl radās iespēja spēlēt uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves Anšlava Eglīša lugā Bezkaunīgie veči Alfreda Janušana režijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja