Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Salaspilī, Ventspilī, Ropažos un Rucavā bez maksas skatāma operas Toska tiešraide no Valensijas

Četrviet Latvijā bez ieejas maksas būs iespēja noskatīties Dž. Pučīni operu Toska tiešraidē no Karalienes Sofijas Mākslu pils (Palau de les Arts Reina Sofia) Valensijā, Spānijā pirmdien, 13. jūnijā plkst.21.

Jauniestudējumu ar maestro Zubinu Mehtu pie diriģenta pults vienlaikus uz lielajiem ekrāniem brīvdabā vai kultūras centru un kinoteātru iekštelpās baudīs skatītāji 20 valstu 56 pilsētās. Latvijā — Salaspils pilsētas stadionā, Ropažu kultūras centrā, Ventspils t/n Jūras vārti un Rucavas kultūras nama brīvdabas skatuvē.

Dž.Pučīni operas Toskas jaunuzveduma tiešraide būs organizācijas Viva Europa un tās sadarbības partneru, daudzo pilsētu vietējo pašvaldību, kultūras iestāžu un darbinieku kopīga labā iniciatīva Eiropas brīvprātīgo darba gadā. Operas titullomu – operdīvu Floriju Tosku atveidos starptautiski slavenā jaunā ukraiņu dziedātāja Oksana Dika (Oksana Dyka). Mākslinieka Kavaradosi lomā būs jaunais, harizmātiskais tenors Žoržs de Lions (Jorge de León) no Tenerifes. Skarpijas lomā — ievērojamais britu basbaritons Braiens Terfels (Bryn Terfel). Tiešraides projekta nolūks ir darīt pieejamu augstas kvalitātes opermākslu iespējami lielākam skaitam Eiropas savienības iedzīvotāju, kā tas bija pērnvasar, kad līdzīgā projektā cilvēkiem daudzās Eiropas valstīs piedāvāja Ž. Bizē operu Karmena ar Elīnu Garanču titullomā un Latvijas soprānu Marinu Rebeku Mikaēlas lomā.

Latvija pagaidām ir vienīgā no Baltijas valstīm, kura izmanto Viva Europa piedāvāto izdevību un nu jau otro gadu turpina sadarbību. VIVA EUROPA starptautiskais labdarības kultūras projekts operas jomā turpinās jau trešo gadu. Katru gadu tas tiek rīkots ar atšķirīgu sabiedriski politisko devīzi, bet ar vienu mērķi: pēc iespējas vairāk cilvēkiem piedāvājot iespēju noskatīties augstvērtīgas operas izrādes, radīt brīvu saskarsmes telpu Eiropas starpkultūru dialogā. Kā norādījusi projekta koordinatore Anne Degrand-Guillaud, “Eiropas Komisija uzskata, ka operas izrādes tiešraide visā ES vienā vakarā ir labs veids, kā apvienot Eiropu ļoti nozīmīgam mērķim”. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja