Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Spēlmaņu nakts 2010./ 2011. gada režisori viesosies Radio 101

Tradicionāli ikgadējā profesionālo teātru skatē Spēlmaņu nakts tiks pasniegta Spēlmaņu nakts 2010./ 2011. gada balva labākajam režisoram. Lai tuvāk iepazītu balvai nominētos māksliniekus un novērtētu viņu izrādes, Spēlmaņu nakts sadarbībā ar _Radio 101 _nedēļu no 7. līdz 11. novembrim pasludina par Latvijas gada režisoru nedēļu.

Kā Dienas portālam pastāstīja Spēlmaņu nakts rīkotāji, laikā no 7. līdz 11. novembrim katru darba dienas rītu no plkst. 9 līdz 10 Radio 101 ēterā skanēs programma Ausīs rīts. Programmā būs iespējams uzzināt, ko par savām izrādēm domā un saka Spēlmaņu nakts 2010/ 2011 izcilākie režisori. Tāpat varēs piedalīties konkursos un laimēt iespēju redzēt nominētās izrādes.

Par gada režisora godu šogad sacenšas Dž. Dž. Džilindžers par iestudējumu Ragana Liepājas teātrī, Regnārs Vaivars par iestudējumu Aija pēc Jaunsudrabiņa Dailes teātrī, Mārtiņš Eihe par iestudējumu Atvadas jūnijā Dailes teātrī, Pēteris Krilovs par iestudējumu Lūgšana resnajai tantei (Frenija un Zūijs) Latvijas Nacionālajā teātrī un Māra Ķimele par iestudējumu Otello Jaunajā Rīgas teātrī.

Visas šīs izrādes ir izvirzītas arī citām nominācijām, kas neapšaubāmi liecina par to, ka katram no režisoriem ir veiksmīgi izdevies kopā pulcēt lielisku komandu, ar kuru darboties un izveidot daudzpusīgi kvalitatīvu darbu.

Šogad Spēlmaņu nakts ceremonija tiek rīkota Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, kur uz aizgājušo sezonu paraudzīsies ne tikai aktieri un režisori, scenogrāfi un mūzikas autori, kustību un tērpu mākslinieki, un visi uzvedumu tapšanā iesaistītie cilvēki, bet arī jebkurš Latvijas teātra mīļotājs. Kā katru gadu, arī šogad īpaši liels satraukums valda par to, kurš būs gada režisors - kurš no Latvijas teātra lepnumiem iegūs Spēlmaņu nakts gada balvu par savu lolojumu. Katra režisors darbs ir atšķirīgs, izrādes ir emocionāli dažādas un skatītāju ļoti iemīļotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja