Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Comedy Club festivāls Jūrmalā: Būs daudz visa kā interesanta un neinteresanta

Līdz svētdienai, 4. augustam, Dzintaru koncertzālē un blakus esošajā pludmales klubā Havana Lounge Club notiek Krievijas humora apvienības Comedy Club festivāls Augstā humora nedēļa, kuru stilistiski var uzskatīt par konkursa _Jaunais vilnis _postlūdiju.

Biļetes maksā dārgi – no Ls 15 (ieejas biļete) līdz Ls 2500 (galds 10 personām Dzintaru koncertzālē) un Ls 3600 (galds sešām personām Havana Lounge Club), taču laimīgie un jautrie naudu neskaita.

Greznais sarīkojums Jūrmalā veltīts Comedy Club desmit gadu jubilejai. Šajā laikā projekts ir izaudzis no Krievijas televīzijas kanāla TNT humora raidījuma līdz varenai izklaides un mediju korporācijai, kura ražo šovus, pilnmetrāžas filmas un seriālus ar kluba dalībniekiem, dēvētiem par Comedy Club rezidentiem. Tai ir sava radiostacija Comedy Radio. Vakari Jūrmalā tiek filmēti un no 23. augusta līdz 27. septembrim tiks demonstrēti TNT ēterā.

Šī humora fabrika ir iemantojusi lielu popularitāti arī latviešu auditorijā, kurai nav sveši Comedy Club spilgtāko zvaigžņu vārdi – Gariks Martirosjans, Pāvels Voļa, Gariks Harlamovs, Sergejs Svetlakovs, Mihails Galustjans, Timurs Batrutdinovs un daudzi citi. Comedy Club pastāvēšanas laikā viņi ir patīkami atsvaidzinājuši krievu komiķu un satīriķu vidi, dibinājuši lokālā realitātē balstītas stand-up comedy tradīcijas – viņi paši daudz ironizē par to, ka moderno krievu humoru rada viesstrādnieki no Kaukāza reģiona (papētiet Comedy Club rezidentu vārdus un uzvārdus). Comedy Club kodols ir armēņu humoristi – ideja par principiāli jauna šova izveidi savulaik radās Jautro un atjautīgo kluba KVN komandas Jaunie armēņi locekļiem, kuri devās turnejā uz Ameriku un atklāja sev stand-up comedy priekus.

Daudziem televīzijas skatītājiem iepatikušas ne tikai Comedy Club pārraides, bet arī tādi blakusprojekti kā, piemēram, Prožektorperishilton, kas ar lieliem panākumiem tika demonstrēts Krievijas Pirmajā kanālā un tajā piedalījās Gariks Martirosjans, Sergejs Svetlakovs, Ivans Urgants u. c. Kino apmeklētājiem, kuriem nav bail no mūsdienu krievu komēdijām, noteikti ir pazīstami tādi darbi kā ņirdzīga parodiju triloģija Vislabākā filma un kulta TV seriāla Naša Russia turpinājums kino formātā Nasha Russia. Likteņa olas – tie ir tikai daži no Comedy Club veiksmīgākajiem projektiem, kuri pelna miljoniem dolāru.  

"Būs daudz visa kā interesanta un neinteresanta!" par Jūrmalas festivāla programmu sarunā ar žurnālistiem teica Comedy Club dalībnieki. Dzintaru koncertzāles skatuve izrotāta krāšņi un bagātīgi kā ietekmīga oligarha buduārs. Comedy Club mākslinieki, kuri Jūrmalā pulcējušies pilnā sastāvā, piedāvā tikai jaunus, speciāli sagatavotus numurus (mākslinieki apgalvo, ka savus jokus divreiz neatkārto) – tas nav tikai stand-up formāts, bet arī muzikālas uzstāšanās, improvizācijas ar zvaigznēm, estrādes miniatūras u. c.

Atklāšanas pasākumā piedalījās kādreiz ļoti populārais angļu R&B un soulmūzikas dziedātājs Kreigs Deivids. Piektdien, 2. augustā, Dzintaru koncertzālē un Havana Lounge Club ir gaidāma Parisa Hiltone. Uz jautājumu, kā komedianti plāno viņu izklaidēt Jūrmalā, Gariks Martirosjans atbild: "Par tādu naudu, ko mēs viņai maksājam, lai pati mūs izklaidē!" Plānots, ka 2. augusta vakarā Parisa Hiltone uzstāsies kā dīdžejs klubā Havana Lounge Club. Kāds ir festivāla budžets? "Runa ir par simtiem un simtiem ASV dolāru," saka Gariks Martirosjans.

Sākotnēji bija paredzēts, ka uz festivālu ieradīsies aktieris Džims Kerijs, taču viņa tomēr nebūs. "Viņš atbrauks Emira Kusturicas tēlā," piebilst Comedy Club mākslinieki. "Jūs vispār esat redzējuši Džima Kerija filmas? Viņš taču uzvedas kā dumiķis." Režisors un mūziķis Emirs Kusturica Jūrmalā sola būt klāt 3. augustā.

Gariks Martirosjans uzsver, ka Comedy Club festivālā atšķirībā no Jaunā viļņa nav sacensības gara: "Mums ir relaksējošas ballītes. Turklāt Jaunajā vilnī ir tikai viens Igors Krutojs, bet pie mums visi ir kruti."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja