Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lēmumu par valsts atbalsta piešķiršanu iknedēļas kultūras izdevumam pieņems jaunais kultūras ministrs

Žūrijas komisija ir izvērtējusi Kultūras ministrijas izsludinātā konkursa Par atbalstu vispusīga un mūsdienīga kultūras izdevuma un interneta resursa attīstībai iesniegtos pretendentu pieteikumus un sagatavojusi savu vērtējumu.

Ar to tiks iepazīstināts jaunās valdības kultūras ministrs, kuram arī būs jāpieņem lēmums par 50 000 latu atbalsta piešķiršanu kādam no izdevumiem, portālam Diena.lv pavēstīja kultūras ministres preses sekretārs Andris Saulītis.

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte norāda, ka pēc Nacionālās kultūras padomes rosinātā konkursa izsludināšanas saņemti trīs pieteikumi ar atšķirīgām koncepcijām, ko izvērtējusi kompetenta un profesionāla žūrijas komisija un pieņēmusi lēmumu.

Žūrija ir rūpīgi izvērtējusi visus pieteikumus, katrā saskatot plusus un mīnusus, un nonākusi pie vienota atzinuma, norāda Kultūras ministrijā. „Ņemot vērā labas pārvaldības principus, uzskatu, ka lēmums par 50 000 latu valsts atbalstu kādam no konkursa dalībniekiem jāpieņem kultūras ministram, kuram mandātu piešķirs jaunievēlētā Saeima. Žūrija savu lēmumu ir pieņēmusi, tas ir rakstiski noformulēts, pamatots un sagatavots, atliek tikai ministram to parakstīt,” stāsta kultūras ministre S. Ēlerte.

Konkursu par atbalstu vispusīga, mūsdienīga iknedēļas kultūras izdevuma un ar to saistīta interneta resursa attīstībai, paredzot šim mērķim finansējumu 50 000 latu apmērā, Kultūras ministrija izsludināja jūnijā pēc diskusijām Nacionālajā kultūras padomē. Tā secinājusi, ka kultūras periodikas jomā informācija par kultūras norisēm un atsevišķu jomu analīze ir pieejama dažāda profila un veida interneta resursos un periodikas izdevumos, taču trūkst vienotas atraktīvas, pamanāmas un reizē padziļinātas un analītiskas platformas visām mākslas jomām vienuviet un kultūrai plašākā nozīmē.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja