Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

VKKF par pusmiljonu palielināts finansējums; fonds to uzskata par nepietiekamu

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) jau sācis šā gada projektu pieņemšanu un līgumu slēgšanu. "Šogad VKKF palielināts finansējums par vairāk nekā pusmiljonu, tādejādi palielinot arī mērķprogrammu konkursu, tomēr finansējuma kā allaž pietrūkst," žurnālistiem trešdien paziņoja VKKF direktors Edgars Vērpe.

Šogad VKKF projektu konkursos tiks sadalīti aptuveni 3,6 miljoni eiro, savukārt mērķprogrammām paredzēti vairāk nekā divi miljoni. Pēc vairāku gadu pārtraukuma palielinātas arī mūža stipendijas izcilām kultūras personībām, palielinājums gan ir simbolisks - ja iepriekš tie bija 100 lati (142 eiro), tad šogad būs 150 eiro (105,4 lati) mēnesī.

VKKF pērnā gada nogalē ir saņēmis arī uzņēmuma Latvijas valsts meži (LVM) piešķirto ziedojumu 560 tūkstoš latu apmērā, par kuru tiks īstenotas divas mērķprogrammas – atbalsts kultūras programmām reģionos un koru un tautas deju tradīcijas attīstībai, kur konkurss sāksies februārī.

"Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos ir viena no būtiskākajām programmām, ko esam saglabājuši, pateicoties LVM, pat visos krīzes gados. Jau šobrīd ir izsludināts konkurss, uz kuru var pieteikties juridiskas personas, kas vēlas attīstīt reģionos kultūras pieejamību sabiedrībai. Šī programma ir viena no prioritārajām programmām," uzsvēra VKKF direktors.

Tomēr šie divi konkursi nav vienīgie - ir vēl sešas mērķprogrammas, kurās šogad ir finansējuma pieaugums, un tas tiek piešķirts no VKKF vai šā gada konkursu finansējuma. Uz finansiālo atbalstu var pretendēt arī projekti tradicionālajā VKKF dalījumā - literatūra, mūzikas un dejas māksla, teātra māksla, filmu māksla, vizuālā māksla, kultūras mantojums, tradicionālā kultūra un dizains un arhitektūra. Iespējams iesniegt arī starpdisciplinārus projektus. 

VKKF priekšēdētāja Anda Beitāne norāda, ka "svarīgi, protams, ir visi pieteiktie projekti, taču ekspertu komandai būs tas uzdevums izvēlēties".

VKKF ilgtermiņa mērķis ir nodrošināt tādu mākslas un kultūras vidi Latvijā, kas balsta un bagātina katra indivīda un sabiedrības identitāti un attīstību, kas ikvienam palīdz kritiski izprast un analizēt pasauli, būt elastīgam un atvērtam pārmaiņām. Fonds savus mērķus īsteno ar mērķprogrammu un dažādu projektu starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja