Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā sāk uzņemt režisora Rainera Sarneta filmu Neredzamā cīņa

Šāgada septembrī Latvijā tiek uzsākta Igaunijas režisora Rainera Sarneta filmas Neredzamā cīņa/The Invisible Fight filmēšana. Darbs ar Latvijas aktieru līdzdalību ir plānots Rīgā, Liepājā un Straupē.

Igauņu režisora Rainera Sarneta spēlfilma Neredzamā cīņa/The Invisible Fight top kā Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Somijas un Grieķijas kopražojums. Režisors Rainers Sarnets ir pazīstams arī Latvijā, viņa iepriekšējā filma Novembris 2017. gada rudenī saņēma Rīgas starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) galveno balvu un kopumā ieguvusi vairāk nekā 20 starptautiska un nacionāla mēroga balvas.

Filmā Neredzamā cīņa režisors turpina radīt unikālu vizuālu pasauli, turklāt tā būs kungfu komēdija, kas norisinās pareizticīgo klosterī 20. gadsimta 70. gadu Padomju Savienībā. Filmas varoņiem kungfu ir veids, kā pārvarēt savu personīgos dēmonus – lepnību, iedomību un iekāri. 

Latvijas puses iesaistīšanās projektā ir nozīmīga, jo lielāko daļu filmas uzņem Latvijā, turklāt filmas vizualitātes veidošanā paredzēta Latvijas kinoprofesionāļu līdzdalība (filmas uzņemšanas grupā strādā mākslinieks Mārtiņš Straupe, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone un grima māksliniece Maija Gundare), arī filmas mūziku rada dažādi Latvijas mākslinieki. Filma top ar Nacionālā Kino Centra atbalstu un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu, tā plānota kā piecu valstu kopprodukcija – Igaunija (studija Homeless Bob Production), Latvija (White Picture), Vācija (The Post Republic, Rapid Eye Movies), Somija (Helsinki Filmi) un Grieķija (Neda Film). Šāgada pavasarī projektam tika apstiprināts arī Eiropas fonda Eurimages līdzfinansējums.

White Picture ir jauna studija, to 2020. gada janvārī dibinājusi producente Alise Ģelze, uzsākot savu radošo un profesionālo darbību neatkarīgi no studijas Tasse Film. Šobrīd White Picture strādā pie Jura Kursieša trešās spēlfilmas Barbari ražošanas sagatavošanas, tāpat uzsākts darbs pie režisoru Armanda Zača un Tīnas Zariņas debijas spēlfilmu attīstīšanas.

Filma Neredzamā cīņa/The Invisible Fight pie skatītājiem nonāks 2023. gada rudenī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja