Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Gada skatītākā pašmāju filma - Džimlai-rūdi-rallallā!

Aizvadītajā gadā skatītākās pašmāju kinofilmas godu izpelnījusies režisora Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa komēdija Džimlai-rūdi-rallallā!.

Saskaņā ar pētījumu kompānijas TNS datiem, tā gada griezumā apsteigusi visus citus dažādu televīziju raidījumus, filmas un šovus, izņemot dažas Latvijas hokeja izlases spēles Soču olimpiskajās spēlēs un spēļu atklāšanas ceremoniju, portālu Diena.lv informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Spēlfilmu Džimlai-rūdi-rallallā! 11. novembrī kanālā LTV1 vēroja 258,8 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem, tādējādi sagādājot filmai otro vietu LTV skatītāko pārraižu topā.

Savukārt telekanāla LNT skatītāko pārraižu piecniekā ir režisora Jāņa Norda spēlfilma, Lielā Kristapa balvas ieguvēja Mammu, es tevi mīlu, kuru 18. novembra svētku programmas ietvaros skatījušies 152,3 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Trešā skatītākā Latvijas jauno laiku spēlfilma 2014. gadā bija režisora Aigara Graubas Sapņu komanda 1935, kuru tajā pašā 18. novembrī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā skatījušies 109,9 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

No dokumentālajām filmām, kas veidotas ar valsts atbalstu, TV kanālos skatītākā 2014. gadā bija režisores Dzintras Gekas Sibīrijas cikla jaunākā filma Kur palika tēvi?, kuru 14. jūnijā LTV 1. kanālā vēroja 94,1 tūkstotis skatītāju. Publikas interesi LTV ēterā izpelnījusies arī Edvīna Šnores dokumentālā filma Padomju stāsts, LTV konkursa Latvijas kods dokumentālās īsfilmas un darbi no scenāristes Dairas Āboliņas un režisores Agitas Cānes-Ķīles vēsturiskās izpētes cikla Filmas arheoloģija par populāru padomjlaika spēlfilmu tapšanu.

Kinoteātros 2014. gads bijis zīmīgs ar to, ka pirmoreiz pēc ilgiem laikiem veselas četras Latvijas filmas sasniegušas skatītāju skaitu, kas mērāms desmitos tūkstošu. Ar intensīvu un vairākās izpausmēs novatorisku reklāmas kampaņu visskaļāk izskanējusi režisora Andra Gaujas spēlfilma Izlaiduma gads, kuru kinoteātros apmeklējuši 34 438 skatītāji, nākamo vietu skatītāju skaita topā ieņem Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa filma Džimlai-rūdi-rallallā! (32 617 skatītāji). Lielu interesi izpelnījusies arī filmu studijā Rija tapusī Raiņa lugas Zelta zirgs ekranizācija pilnmetrāžas animācijas filmas formātā (21 048 skatītāji), bet ceturto vietu topā ar 17 711 skatītājiem ieņem režisora Jura Kursieša filma Modris, kas Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps tika atzīta par labāko debiju un saņēma arī skatītāju interneta balsojuma balvu.

Top komentāri

Juhans
J
Kinokritiķe Dita Rietuma uzskata, ka filmas galvenā vērtība ir senioru aktieru ansamblis, tomēr filmā netrūkst arī kritizējamu lietu. "Ir jāprasa, kas noticis ar filmas dramaturģiju? Tā buksē. Kāpēc autori tomēr nav izvēlējušies vienu dominējošo intonāciju un īsti arī skatītājiem nav skaidrs, vai tā ir traģēdija, komēdija vai traģikomēdija. Tātad nav nobalansētas nozīmīgas profesionālas lietas,” norāda Dita Rietuma.
!
!
Neviens cents, neviena minūte netiks tērēta, lai kaut ko tādu skatītos - jebkur.
aaaa
a
Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Šausmas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja