Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla Studija decembra/janvāra numurs

Veco gadu noslēdzam un jauno iesākam ar svētku sarkano! Studijas plakātu kolekciju papildina mākslinieces Ievas Rubezes darinājums Good Luck! ar 2013. gada kalendāru.Plakātu meklējiet jaunākā numura vāka atlokā, bet žurnālā lasiet:Mūzikas ierakstos notvertais laiks jeb Revolūcijas minūtē – Studijas lappusēs neuzkrītoša ekskursija un Kaspara Groševa izstādes H turpinājums paša mākslinieka pavadībā.

"Vienatnē piepildīt Arsenālu – tas ir uzdevums, kas pa spēkam tikai ar vulkānisku jaudu apveltītiem autoriem," Jānis Borgs raksta par vienu no šī gada spilgtākajām un pārsteidzošākajām izstādēm “Kustība. Visvaldis Ziediņš”."Ģeometrijas meklējumi dabā, kluso dabu rasējumi, precīzas riņķa līnijas, taisni leņķi, planšetes. Tas viss pretstatā putekļu kārtai, krāsu haosam rasola bļodā un bezgalīgajiem gadījuma skaitļiem mūsu dzīvē." Santa Mičule sarunājas ar grafiķi Pauli Liepu. Laura Ķeniņa pievēršas trimdas mākslas personībām un raksturo Latvijas imigrantu mākslinieku darbību mūsdienās. Alise Tīfentāle ieskatās avangarda vēstures tapšanā un dalās pārdomās par izstādi Cita māksla: starptautiskā abstrakcija un Gugenheima muzejs, 1949–1960. Barbara Feslere iepazīstina ar meksikāņu izcelsmes mākslinieci Marianu Kastiljo Debalju. Vai rietumeiropiešos joprojām ir dzīvs koloniālisma komplekss? Margaritas Ziedas rakstā – cilvēku zooloģiskais dārzs: kritisks skatījums uz plaši diskutēto dienvidāfrikāņu mākslinieka Breta Beilija izstādi Exhibit B. Atskatoties uz rudens sezonas kultūras dzīves notikumiem Latvijā, piedāvājam ekskluzīvas intervijas ar trīs mākslas festivālu veidotājiem: Starptautiskās Tēlniecības kvadriennāles kuratoriem Aigaru Bikši un Ivaru Drulli, Laikmetīgās mākslas festivāla Survival Kit organizatori Solvitu Kresi un festivāla Māksla+Komunikācija iniciatori un kuratori Rasu Šmiti. Zane Zajančkauska skaidro, kas ir mākslas starpnieks un kādas ir izglītības programmu ievirzes mūsdienu mākslas institūcijās.Jaunajiem māksliniekiem veltīto rakstu sērijā lasiet par Elīnu Alku un Indriķi Ģelzi. Sekojiet žurnāla Studija aktualitātēm: twitter.com/magazinestudija, www.facebook.com/magazinestudijaŽurnāla arhīvs, informācija par abonēšanu un mākslas ziņas  – vizuālo mākslu portālā www.studija.lv. Žurnālu Studija izdod izdevniecība Neputns ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Jaunāko Studijas numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē Arsenāls, galerijā Istaba, veikalā Lukabuka, izdevniecības Neputns galerijā (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51) un citur, kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.Iepriekšējie žurnāla numuri ir nopērkami izdevniecības Neputns galerijā un internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja