Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintara muzikālo sarunu klubs klātienē un tiešsaistē

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars arī turpmākajos mēnešos turpinās piedāvāt jaunizveidoto izglītojošo lekciju ciklu par mūziku pieaugušajiem – Dzintara muzikālo sarunu klubu, kas entuziastiem bez dalības maksas pieejams kā klātienē, tā tiešsaistē no jebkuras pasaules vietas.

Sarunu kluba nākamā tikšanās reize gaidāma 19. oktobrī plkst. 18, kad ar renesanses laikmetu mūzikā iepazīstinās muzikoloģe mākslas doktore Ilze Šarkovska- Liepiņa. Cikls tiek piedāvāts sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) un fondu Uniting History.

Dzintara muzikālo sarunu klubs ir platforma kopīgām sarunām, diskusijām un viedokļu apmaiņai, kurā aicināti iesaistīties gan kaislīgi melomāni, gan aizrautīgi mākslas baudītāji, gan zinātkāri studenti un ieinteresēti entuziasti. Sākot no septembra līdz 2022. gada maijam ciklā ieplānotas desmit saistošas lekcijas, ko sagatavojuši Latvijas labākie mūzikas profesionāļi, pasniedzēji un JVLMA mācībspēki.

"Laikmets no XIV gadsimta līdz pat XVII gadsimta sākumam Eiropas mūzikā ienes svaigas vēsmas – daudzbalsības uzplaukumu, jaunu instrumentu parādīšanos, instrumentālās mūzikas uzziedu un veselu virkni līdz tam nebijušu ideju. Visa jaunā dzinējspēks ir humānisms, kas cilvēku kā pašvērtību noliek līdzās Dievam – domājošu, komponējošu, dziedošu, spēlējošu. Sākusies Itālijā, tā atbalsojas arī otrpus Alpiem, līdz renesanses virpulī iegriežas arī zemes ap Baltijas jūru un Livonija. Šajā laikā top arī pirmie mūzikas materiāli latviešu valodā. Renesanses skaņu pasaule atklājas katrā vietā savādāk, un tāpēc jo īpaši aizraujoši!" gaidāmo lekciju ievada Ilze Šarkovsa- Liepiņa.

Sarunu klubam interesenti var pievienoties jebkurā laikā. Muzikālo sarunu klubā interesenti var piedalīties gan klātienē, apmeklējot tikšanās reizes koncertzāles Lielais dzintars Kamerzālē, gan attālināti. Pēc desmit lekciju cikla noslēguma dalībniekiem, kuri būs piedalījušies vismaz septiņās lekcijās, būs iespēja saņemt apliecinājumu par kursa noklausīšanos. To saņems tikai tie apmeklētāji, kuri būs reģistrējušies klātienes vai tiešsaistes apmeklējumam.

Lai reģistrētu dalību klātienes apmeklējumam, jāsazinās ar informācijas centru, rakstot uz e-pastu: info@lielaisdzintars. lv vai zvanot pa tālr. 63424555. Darba laiks: P.–Pk. 11–17, S.–Sv. 10–15. Klātienes apmeklējums iespējams personām, kuras pie ieejas var uzrādīt Covid-19 sertifikātu, apstiprinot noslēgtu vakcinācijas kursu vai infekcijas pārslimošanu pēdējo sešu mēnešu periodā. Kopā ar sertifikātu lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu. Koncertzāles apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska.

Lai reģistrētos attālinātai dalībai videokonferencē, jāaizpilda pieteikuma veidlapa vietnē: https://ieej.lv/dzintara- sarunu-klubs. Tiešraides laikā reģistrētiem skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus "tērzētavā". Videolekcija būs pieejama tikai tiešraidē. Video tiešraide dalībniekiem bez iepriekšējas reģistrācijas būs pieejama arī Lielā dzintara sociālā tīkla Facebook profilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja