Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pasaulē labākais solo trombonists Kristians Lindbergs koncertēs kopā ar Sinfonietta Rīga

Sinfonietta Rīga aicina uz Rīgas festivāla koncertu 20. jūnijā Lielajā ģildē, kur pasaulē izcilākais trombona spēles virtuozs un indigo mūziķis Kristians Lindbergs kopā ar savu iemīļoto orķestri piedāvā nokļūt dažādāko valstu kultūru virpulī – no Stokholmas tiltiem un šērām līdz čigānu dejām un spāņu kaislībām.

Pateicoties Kristianam Lindbergam trombons beidzot ir novērtēts kā izteiksmes iespējām neticami bagāts instruments. Viņa spēle nav tikai mūzika, tā ir performance, kas nojauc jebkuru jūsu līdzšinējo priekšstatu par trombonu. Normunds Šnē par Lindbergu saka: "Talants, kurš neatzīst un nepazīst robežas. Personība, kura iedvesmo pat no attāluma. Cilvēks – sirsnīgs, patiess, atvērts. Lindberga vulkānam līdzīgā enerģija iedvesmo un suģestē gan mūziķus, gan klausītājus. Pasaulē atzītā trombona spēles virtuoza personības aizvien būtiskākas šķautnes kļūst diriģēšana un kompozīcija. Tikšanās ar Sinfonietta Rīga Rīgas festivālā turpina apbrīnojami jauneklīgā mūziķa un pārgalvīgām idejām atvērtā orķestra abpusēji uzlādējošo sadarbību."

Kristians Lindbergs atklāj: "Rīgu iemīlēju tādēļ, ka šeit ir palicis kaut kas neskarts – 70. un 80. gados pasaules mūzikā notika lielas pārmaiņas, turklāt es neesmu drošs, vai šīs pārmaiņas vienmēr bija pozitīvā virzienā, bet ir svarīgi, ka Latviju tās neskāra. Rīgā jūs joprojām varat sastapt akustiski domājošus un ļoti apdāvinātus, virtuozus mūziķus. Mūzikas kvalitāte Rīgā ir apbrīnojama."

Koncertā varēs iepazīt visas trīs Lindberga šķautnes – trombonista, diriģenta un komponista. No paša meistara kompozīcijām būs iespēja dzirdēt Of Blood So Red, kam pamatā Augusta Strindberga dzejolis, un Ero Arctica, kur dej gan jūras lauvas, gan trusīši. Līdzsvarojot skandināviskos platumgrādus līdzās Lindberga kompozīcijām skanēs Hoakino Turinas Čigānu dejas un Manuela de Faljas kaislās faktūras opusā Mīla burve.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās. Koncertu rīko Latvijas Koncerti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja