Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Skaņu mežā 2012 - Machinefabriek ar Ziedoņa iedvesmotu mūziku un Lesley Moore projekcijām

Eksperimentālās mūzikas festivālā Skaņu mežs 2012 11. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace holandiešu projekts Machinefabriek prezentēs darbus, kas radīti dizaina studijas Lesley Moore izstādei Colour Tones, kas veidota pēc Imanta Ziedoņa Krāsaino pasaku motīviem.

Holandiešu projekta Machinefabriek darbinātāja Rutgera Zuidervelta elektroniskās mūzikas darbus raksturo emocionāli intensīvu skaņu ainavu, neoklasicisma, minimālisma un drone atbalsis, kas, saklājušās monolītā kompozīcijās, klausītājiem piedāvā skaņu stāstus, veidotus ar lielu uzmanību pret smalkām detaļām – ne velti viņš pēc izglītības ir grafiskais dizaineris.

Kopā ar Zuiderveltu video pavadījumu prezentēs paši Lesley Moore dizaineri Karina van der Brandta un Alekss Klejs, kas kopā ar latviešu dizaineri un Skaņu meža vizuālā tēla veidotāju Zigmundu Lapsu un Nīderlandes vēstniecības atbalstu paši šim koncertam būs radījuši vizuālu pavadījumu. Priekšnesumā tiks atskaņoti un improvizācijā atvasināti skaņdarbi, ko, strādājot pie izstādes, Zuidervelts bija radījis kā skaņu celiņus katrai no Krāsainajām pasakām.

Grafiskā dizaina aģentūras Lesley Moore pārstāvji (Karina van der Brandta un Alekss Klejs) uzsāka projektu, kas sakņojās vēlmē atainot krāsu spēku, neizmantojot pašas krāsas. Šo vēlmi dizaineros bija iedvesmojuši latviešu dzejnieka un prozaiķa Imanta Ziedoņa teksti no cikla Krāsainās pasakas, ar kurām nīderlandiešus bija iepazīstinājis Zigmunds Lapsa un kurās krāsas tiek personificētas un izmantotas personāžu līmenī. Šis projekta rezultātā tapa izstāde Colour Tones, kas sastāvēja no vizuāliem darbiem, stāstu lasījumiem balsī un Machinefabriek radītiem pavadījumiem katra stāsta lasījumam.

Machinefabriek uzstāšanās festivālā Skaņu mežs sakņosies materiālā, kas ticis radīts projektam Colour Tones, taču mūzika koncerta laikā tiks pārveidota un daļēji improvizēta. Lai gan koncerts noritēs ar pašu Lesley Moore vizuālo pavadījumu, tas nebūtu jāuztver kā Colour Tones prezentācija, bet gan kā jauna šī projekta interpretācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja