Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules pieredze, kas var noderēt Baltijā. Tiešsaistē notiks konference par digitālo transformāciju kultūrā

Nākamajā otrdienā, 6. jūlijā, no plkst. 10 līdz 14.30 notiks starptautiska tiešsaistes konference Digitālā transformācija kultūrā/Digital Transformation in Culture, kurā piedalīsies kultūras nozares profesionāļi no pasaulē atzītām organizācijām, festivāliem un projektiem

Konferences mērķis ir rosināt diskusiju par digitalizācijas un tās sniegto iespēju ietekmi kultūras jomā, piedāvājot starptautisku runātāju praktisko pieredzi un ieskatu veidos, kā Latvijas un Baltijas kultūras organizācijas un projekti var uzlabot savas digitālās aktivitātes. Ar stāstiem par to, kā digitālie rīki transformē organizācijas pārvaldību un maina satura radīšanas iespējas skatuves mākslā un vizuālajā mākslā, konferencē iepazīstinās speciālisti no Eiropas. 

Atklāšanā dalībniekus uzrunās Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis, Šveices ārlietu ministrs Ignacio Kasiss un konferences organizatoru pārstāve klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

Runātāju vidū būs Lielbritānijas muzeju tīkla Tate digitālās attīstības direktore Hilarija Naita, Londonas simfoniskā orķestra vadītājs Deivids Bērks, Zviedrijas Digitālo inovāciju centra direktors Johans Magnusons, Lucernas festivāla mārketinga vadītāja Betina Hagi un Cīrihes Tonhalles orķestra mārketinga vadītāja Mikaela Brauna. Konferencē uzstāsies virtuālās realitātes projekta In VR we trust autori un kuratori Daniels Hengsts un Klemenss Šolls, Jauno mediju kultūras centra RIXC mākslinieciskais direktors Raitis Šmits, kā arī EPFL Kultūras mantojuma un inovāciju centra vadītājs un attīstības direktors Alēns Difo, kurš vadījis Montrē Džeza festivāla digitalizācijas projektu. 

Konferencē būs trīs galvenie tematiskie bloki: digitalizācijas nozīme kultūrā, digitālo rīku pielietojums satura veidošanā, kā arī digitālo rīku izmantošana administratīvās efektivitātes uzlabošanā. Par katru tēmu ar 15 minūšu uzrunu uzstāsies trīs runātāji, un katru tematisko sadaļu noslēgs 30 minūšu diskusija, lai rosinātu informācijas un pieredzes apmaiņu. Diskusijā varēs iesaistīties arī konferences skatītāji. 

Diskusijā starptautiskajiem dalībniekiem, kuri uzstāsies tiešsaistē, Hanzas peronā izveidotajā konferences studijā pievienosies pārstāvji no Latvijas kultūras un mākslas nozares. Viņu vidū būs Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš, Latvijas Jaunā teātra institūta kuratore Gundega Laiviņa, kultūrtelpas Hanzas perons direktore Ieva Irbina, Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes loceklis Sandis Voldiņš un koncertzāles Lielais dzintars vadītājs Timurs Tomsons. 

Visi interesenti aicināti iepriekš reģistrēties šeit un konferences laikā iesaistīties diskusijā un uzdot jautājumus runātājiem. Konference būs pieejama bez maksas. Tiešraidi varēs vērot festivāla Rīga Jūrmala feisbuka lapā

Programma ir pieejama šeit.

Konferenci organizē klasiskās mūzikas festivāls Rīga Jūrmala ar Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā un Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja