Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tviterkrogā

Tad tik tālu esi nonākusi - kāds paziņa komentēja manu stāstu, ka kādu piektdienu pavadīju sociālā tīkla twitter.com virtuālajā krogā jeb tviterkrogā. Kungam šķita, ka tādi tviterkrogā sēdētāji ir rūdīti vientuļnieki, kuri piektdienās sēž vieni virtuvē un drūmi met pa lampu. Kas to zina? Man radies iespaids, ka tviterkrogs ir tāda pati parunāšanās tviterī kā darbdienā, atšķirība tikai viena - kāds no tvītotājiem tviterkrogā iemet pa saitei uz kādu mūzikas vietni. Kad krogot virtuāli mēģināju otrreiz, tomēr sapratu, ka jautrāk ir īstā krogā un īstās viesībās.

Par imitācijām negribētu dēvēt virtuālās sarunas, saraksti un lasīšanu. Laiks iet, un stacionārais telefons, enciklopēdijas izkonkurē citi verķi. Kad draugi saka - atkal tu esi tviterī, kas ir, ar mājiniekiem negribi parunāties? -, atbildu, ka visa mani interesējošā informācija diemžēl nav tuvajos cilvēkos. Tviterī ir daudz saistoša: sākot no gada labākajiem foto presē, beidzot ar unikālām ziņām medijos. Apkārtējie labprāt uzklausa, ko esmu izlasījusi kolēģa Zemberga tvītos no Vankūveras. Jā, tieši tviterī visātrāk uzzināšu, kā jūtas Miņins. Portālā to varēs lasīt vēlāk, avīzē - vēl vēlāk. Tviteris gan neapmierina visas manas virtuāli sociālās vajadzības. Tam izlīdz Skype, kur sastopama lielākā daļa manas ģimenes un draugu. Ieraugot zaļu bultu, redzu - visi pie vietas. Visi mājās. Sirdsmiers. Savukārt man - amortizēta vainas apziņa, ka ikdienā nesanāk satikties. Šādi esmu sasniedzama. «Maldīga sajūta. It kā esi ar tiem cilvēkiem kopā, bet faktiski jau neesi,» tuvs draugs stāstīja savu pieredzi ar Skype. Reāli viņš ar kādu kontaktējoties reti, tikai uzmetot skatu, kurš ir online, kurš ne. Laikam būšot jānoņem funkcija, ka Skype ieslēdzas līdz ar datoru, bet tikai tad, kad vajag.

Kad man pārmet, ka pārāk bieži esmu pie datora, saku - toties tas nav seriāls, bet kontakts ar cilvēku. Vasarā darbdienā mēdzu ar draugiem aizbraukt līdz jūrai vai izmest riņķi ar velosipēdu, bet ziemā darbdienās esmu par virtuālajām sarunām - negribu maksāt par transportu un kafiju. Esmu zvērināta velosipēdiste, kura pieradusi par pārvietošanos Rīgā nemaksāt. Toties labu nedēļas nogali pie dabas ar draugiem vērtēju augstāk par jebkādiem tīmekļiem un vietnēm.

Nesen secināju, ka kontaktējos ar cilvēkiem krietni vairāk nekā pirms gadiem desmit. Tad man bija tikai Yahoo e-pasts. Taču nu sāku veikt virtuālo higiēnu - mazāk viesoties savos tīklos. Tagad apkārtējie ievērojuši, kur un ap cikiem esmu virtuāli sasniedzama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?